Днес Министерство на енергетиката и Министерство на регионалноторазвитие и благоустройството

...
Днес Министерство на енергетиката и Министерство на регионалноторазвитие и благоустройството
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Готови са териториалните планове за районите на Стара Загора, Перник и Кюстендил

Днес Министерство на енергетиката и Министерство на регионалноторазвитие и благоустройството разгласиха дълго чаканите проекти за териториално развиване на Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков преди днешното съвещание на Министерски съвет. 

Дългоочаквани, освен тъй като става дума за вложение на над 2 милиарда лева европейски средства, а и тъй като засягат орисите на десетки хиляди индивида в България.

През следвяащите седмици тези проекти ще бъдат разисквани и по районите, и със обществените сътрудници, тъй че да могат да се чуят всички оферти.

Където е належащо да бъдат допълнени и да бъдат изпратени до края на септмври до Европейската комисия за разискване и до края на година, с очакване, да бъдат признати.

Така че да може да стартираме дейностите и да стартират вложенията, добави министър председателят.

Тези проекти плануват редица ограничения, свързани не просто със опазване на работни места, а с развиване на районите по най-съвременен, съвременен, софтуерен и стопански метод. 

Двете министерства (на енергетиката и районното развитие) през идващите години би трябвало да работят в тясно съдействие с Министерство на стопанската система,

Министерството на нововъведенията и растежа, с цел да могат да бъдат привлечени вложители.

Министерство на труда и обществената политика, с цел да може хората да бъдат подкрепени в тяхната подготовка, означи Денков.

В проектите е планувано да се развият модерни технологии, свързани с производството, разпределението и потреблението на зелен водород,

опциите за произвеждане на сила от нови енергийни източници и да допълват въглищните централи,

благоприятни условия за привличане на вложители още веднъж потомство – произвеждане на акумулатори,

Идеята е да използваме по допустимо най-хубавият метод тези средства, с цел да може тези райони не просто да продължат своето битие, а да продължат икономическото сърце на България, означи още акад. Денков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР