Днес министърът на енергетиката Росен Христов и Лесех Мелгаард, постоянен

...
Днес министърът на енергетиката Росен Христов и Лесех Мелгаард, постоянен
Коментари Харесай

Росен Христов: Нови технологии в енергетиката означават енергийна сигурност

Днес министърът на енергетиката Росен Христов и Лесех Мелгаард, непрекъснат представител на Световната банка за България, Чехия и Словакия, подписаха съглашение за даване на консултантски услуги за развиването на геотермалната сила в България.

През идващите 24 месеца Световната банка ще дава техническа експертиза, основана на най-хубавите международни практики и хрумвания за ръководство на геотермалните енергийни запаси в страната. Проектът се финансира по Плана за възобновяване и резистентност и е част от неговото осъществяване.

“Днешното съглашение демонстрира, че имаме ясна и вярна визия за развиването на бранша с фокус на беземисионните технологии и плътното потребление на естествените запаси на страната ни. Усвояването на геотермалната сила ще обезпечи откриване на нови работни места и ще подсигурява плавния преход към зелена сила. Само за 8 месеца доказахме, че страната ни може да бъде мечтан и благонадежден сътрудник в енергетиката, като подобрихме съдействието с институции като Световна банка и Европейска банка за възобновяване и развитие”, съобщи Христов.

От своя страна Лесех Мелгаард благодари на министъра на енергетиката и неговия екип за професионализма и дейната работа по сключването на съглашението.

" Радваме се да продължим партньорството си с България за стабилно потребление на естествените й запаси, както и да подкрепим напъните на страната за обезпечаване на чисти енергийни запаси в интерес на своите жители “, сподели още непрекъснатият представител на Световната банка за България, Чехия и Словакия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР