Днес минималните температури в по-голямата част от страната са от

...
Днес минималните температури в по-голямата част от страната са от
Коментари Харесай

Слабо повишение на температурите от утре у нас

Днес минималните температури в по-голямата част от страната са от 5 до 10 градуса, в София 12 градуса.

Температурите на следващия ден в множеството региони едва ще се покачат и минималните ще бъдат сред 8 и 13 градуса. През нощта облачността още веднъж ще се усили и тук-там, с по-голяма възможност в планините и в планинските региони, ще превали.

И денем повече облаци ще има над планинските региони, където тук-там още веднъж ще превали. Над останалата част от страната ще бъде слънчево с оптимални температури сред 19 и 27 градуса. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който след обяд в Източна България и по Черноморието ще се ориентира от изток-североизток. Вълнението на морето ще отслабне, а температурата на морската вода е 21 - 22 градуса.

В планините ще бъде по-често облачно, а в масивите от Югозападна България ще има и валежи от дъжд, по най-високите елементи, над 2300 метра - от сняг.

Ще духа сдържан северозападен вятър, а температурите ще останат без основна смяна и оптималните в курортите ще бъдат от 6 градуса на Алеко до 19 градуса в Банско.

И в по-голямата част от Балканите на следващия ден ще доминира слънчево време с валежи в планинските региони, а температурите на полуострова едва ще се покачат.

И към времето в Европа. С превалявания от дъжд ще бъде в северните региони на Британските острови и на Скандинавския полуостров. В по-голямата част от континента ще се задържи слънчево, с температури по-високи от нормалните за това време от годината.

У нас в околните дни се чака покачване на температурите, и на минималните, и на оптималните, по-съществено през втората половина на седмицата. Ще бъде слънчево, с краткотрайни утринни мъгли.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР