Днес минималните температури ще са между минус 2° и 4°,

...
Днес минималните температури ще са между минус 2° и 4°,
Коментари Харесай

Съществено затопляне през почивните дни

Днес минималните температури ще са сред минус 2° и 4°, оптималните – от 6° до 12°, по-ниски в регионите с трайна мъгла.

След студеното и мъгливо утро, денем в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Над крайните източни региони облачността ще е по-често забележителна, само че без превалявания. Ще духа слаб южен вятър.

И по Черноморието ще остане най-вече облачно. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 10° и 13°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.



В планините облачността постепенно ще понижава, след обяд над доста региони до най-вече слънчево време. Ще духа слаб, по високите и открити елементи – сдържан вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 0°.





В петък и през почивните дни от юг-югозапад ще се придвижва топъл въздух, температурите ще се покачват и тук-там в Източна България и на север от планините, където вятърът ще е сдържан и мощен, ще надвишават 15°. Облачността ще бъде по-често забележителна. В петък тук-там от запад на изток, а през нощта против неделя основно в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд, с нараснала възможност за обилни количества. В неделя за малко преваляванията ще спрат, само че до вечерта вятърът ще се усили, изключително в източната половина от страната.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР