Днес минималните температури ще бъдат между минус 8° и 0°,

...
Днес минималните температури ще бъдат между минус 8° и 0°,
Коментари Харесай

Съществено затопляне през почивните дни

Днес минималните температури ще бъдат сред минус 8° и 0°, оптималните - от 7° до 14°.

Облачността над страната ще е раздрана, най-вече междинна и висока. Вятърът щ есе ориентира от югозапад, в Дунавската низина - краткотрайно от запад и с него ще прониква по-топъл въздух.



В планините ще има раздрана междинна и висока облачност. Ще духа мощен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - краткотрайно плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 0°.



През почивните дни ще има променлива облачност. На обособени места, основно в западните и планинските региони, е допустимо да превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Температурите ще се покачват и в неделя минималните ще са сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 12° и 17°. Новата седмица ще стартира с облачно време.



В понеделник от запад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта ще обзет цялата страна. В южните региони са вероятни и гръмотевици. С сдържан до мощен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Има нараснала възможност за обилни количества на преваляванията в Западна България.

Във вторник ще остане прохладно. Валежите ще са на повече места в централната и източната част от страната. Понижението на температурите ще продължи, минималните ще са към и малко над 0°, а оптималните - сред 5° и 10°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР