Днес Meta официално направи Threads достъпна в ЕС в комплект

...
Днес Meta официално направи Threads достъпна в ЕС в комплект
Коментари Харесай

Новата социална мрежа Threads вече е налична в Европа

Днес Meta публично направи Threads налична в Европейски Съюз в комплект с функционалност, която не е налична на никое място по света. Можете да употребявате Threads без акаунт в Instagram в Европа, макар че преживяването е лимитирано.

Функцията евентуално е предопределена за справяне с по-строгите закони на Европейски Съюз, които контролират огромните софтуерни компании. Последният образец е Законът за цифровите пазари (DMA) на Европейски Съюз, който има няколко отбрани за потребителя. Това евентуално е попречило на Мета да пусне Threads в Европейски Съюз през лятото. Подобен метод видяхме от Гугъл с чатботът с изкуствен интелект Bard.

Threads стартира като функционалност на Instagram и защото последната има стотици милиони консуматори, тя подсигурява триумфа на първата.

Но Meta го направи без страните от Европейски Съюз, като избра да не рискува да разгневи регулаторните органи в района. Закони като DMA ще попречат на огромните софтуерни компании да дават преференциално отнасяне на личните си услуги.

Дори не можехте да изтриете профила си в Threads, без да изтриете и Instagram. Мета обаче ви разрешава да деактивирате Threads, в случай че желаете.

Изживяването в Threads в Европейски Съюз наподобява друго от това в Съединени американски щати, Англия и други райони. Можете да разглеждате Threads без профил, както в Web по този начин и в мобилна версия. Както изясняват от Meta обаче, преживяването без профил обаче е лимитирано:

Хората в Европейски Съюз могат да изберат да основат профил в Threads, който е обвързван с техния акаунт в Instagram, което значи, че ще получат същото преживяване като всички останали по света, или да употребяват Threads без профил. Хората, които употребяват Threads без профил, могат да преглеждат наличие в Threads, да търсят сметки, да споделят наличие посредством прекопирване на връзки или шерване на платформа и да рапортуват наличие в Threads, само че няма да могат да основават изявления или да взаимодействат със наличие.

Все още би трябвало да употребявате профила си в Instagram, с цел да създадете профил в Threads.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР