Днес мащабният горски пожар, който вече 17 дни унищожава обширни

...
Днес мащабният горски пожар, който вече 17 дни унищожава обширни
Коментари Харесай

Овладяха пожара в Гърция, изпепелил над 81 000 хектара

Днес огромният горски пожар, който към този момент 17 дни унищожава обширни горски масиви в Североизточна Гърция, наподобява под надзор, само че стотици пожарникари към момента се борят с вилнеещи огнища на разнообразни места, оповестиха от пожарната работа, представена от ДПА. Общият брой на пожарникарите в региона през днешния ден доближи 741 души. Те са подпомагани от 124 транспортни средства и два самолета.
Прочетете още
През уикенда бяха изпратени подкрепления за битка с горския пожар в гръцката префектура Еврос край границата с Турция.

Пожарът е отговорен за гибелта на 20 души, като се счита, че всички те са мигранти, които неотдавна са минали гръцко-турската граница по река Еврос (Марица).

Пламъците, които избухнаха на 19 август покрай град Александруполис в Северна Гърция и се сплотиха с други пламнали огнища, образуваха голям горски пожар, поразил към този момент повече от 93 000 хектара земя до през вчерашния ден. Това демонстрират данни на Службата за ръководство на изключителни обстановки „ Коперник “ на Европейския съюз. По този метод бедствието в южната ни съседка се оказва най-големият индивидуален пожар, засегнал страна от Европейски Съюз от 2000 година до момента.

Горските пожари са постоянно срещано събитие в Гърция и други южноевропейски страни в сезона на горещите и сухи лета. От седмици всеки ден в страната избухват десетки пожари.

От противопожарната работа оповестиха, че от събота следобяд до неделя по същото време чиновниците ѝ са се справили с 82 пожара, като 49 от тях са избухнали в границите на същия 24-часов интервал.

Днес се възпламени следващ нов пожар в горски масив в северните околности на Атина. Повече от 70 пожарникари, в това число 18 от Франция, подкрепени от два самолета и три хеликоптера, са съумели да слагат пожара под непълен надзор в границите на няколко часа, оповестиха от пожарната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тъй като силите за битка с бедствията са натоварени до краен лимит, Гърция изиска помощ от други европейски страни. Към страната бяха изпратени стотици пожарникари, както и самолети и хеликоптери от целия континент. Гърция получи помощ от Франция, Испания, Кипър, Румъния, Чешката република, България, Словакия, Албания и Сърбия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР