Днес максималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат

...
Днес максималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат
Коментари Харесай

Малко по-хладно днес, на места с валежи

Днес оптималните температури едва ще се намалят и ще бъдат сред 20 и 25 градуса. Ще доминира слънчево време, с развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност, само че основно в Южна България и планинските региони ще има превалявания и гръмотевични стихии. Има нараснала възможност и за градушки.

През нощта превалявания, съпроводени от гръмотевици, ще има единствено на обособени места в централните региони от страната. Ще е съвсем безшумно, с минимални температури сред 8 и 13 градуса, в София - към 7°.

Утре денят ще стартира със слънчево време, само че към и след обяд над Западна и Централна България ще има региони с превалявания и гръмотевици . Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан, от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 23 и 28 градуса, само че на морския бряг ще са сензитивно по-ниски, спрямо останалата част от страната - сред 14° и 16°. Там ще бъде слънчево, със слаб до сдържан югоизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде едва.

В планините облачността ще е раздрана, по-значителна след обяд в масивите от западната половина от страната, където тук-там ще превали и прегърми. По-интензивни ще са преваляванията в Родопите. Ще духа сдържан югоизточен, по най-високите елементи - югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще бъдат от 10 до 14 градуса.

Не единствено у нас, на доста места в северозападната половина от Балканите ще превали и прегърми. Слънчево ще остане в Албания и Гърция. Температурите на полуострова още веднъж ще се покачат.

През идващите дни се чака намаляване на оптималните температури. Времето ще остане изменчиво. Ще бъде слънчево, само че и в доста региони с превалявания, локално интензивни и обилни по количество, съпроводени от гръмотевични стихии и градушки, на повече места в четвъртък. През почивните дни ще има по-малко превалявания, а в неделя следва и стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР