Днес максималните температури ще са между 22° и 27°, в

...
Днес максималните температури ще са между 22° и 27°, в
Коментари Харесай

Опасност от гръмотевичи бури днес, от утре – захлаждане

Днес оптималните температури ще са сред 22° и 27°, в София – към 22°. Още през първата половина на деня, ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания.



Обявено е и предизвестие от първа степен – код жълто за засилена гръмотевична активност над цялата страна. Остава заплахата и от градушки.



Над Черноморието преди обяд ще има повече слънце. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места ще превали.



В обособени региони ще се развият гръмотевични стихии, вероятни са градушки.



Максималните температури ще са 22-25°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.



В планините облачността ще е по-често забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна. Преди обяд на обособени, а след пладне на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици.



Вятърът ще е до сдържан от северозапад, ще се усилва при гръмотевични стихии. Максималната температура на 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 9°.



И в околните дни времето ще остане без основна смяна - повече слънце ще има заран. След обяд и до среднощ ще се развива купесто-дъждовна облачност, тук-там ще има и превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно, изключително в неделя и понеделник, когато се чака и захлаждане. Остава заплахата и от градушки. През идващите дни температурите още веднъж последователно ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР