Днес максималните температури ще бъдат по-високи в сравнение с вчера

...
Днес максималните температури ще бъдат по-високи в сравнение с вчера
Коментари Харесай

Максимални температури между 24° и 30° днес

Днес оптималните температури ще бъдат по-високи спрямо през вчерашния ден - в множеството региони сред 27 и 30 градуса, в София - 26°, по най-северното Черноморско крайбрежие - към 24°. В следобедните часове ще се задържи слънчево, със слаб до сдържан вятър от запад-югозапад.

Утре, 15 септември, в първия образователен ден, ще бъде слънчево, с минимални температури сред 13 и 20 градуса, в София - към 13° и оптимални от 31 до 36 градуса, в София - към 31°. Ще бъде обаче доста прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен западен вятър.

Предупреждение за рисково мощни пориви със скорост над 70 м/ч е оповестено в Дунавската низина. Ветровито ще бъде и по Черноморието , с сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Ще бъде слънчево и извънредно горещо с оптимални температури сред 32 и 35 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 23-24°.

И в планините температурите ще се покачат значително и оптималните в курортите ще бъдат сред 20 и 25 градуса, в Банско - към 29°. Ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан, по най-високите елементи краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад.

В Европа . С превалявания от дъжд, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици, ще бъде в доста региони от континента. Ще завали и в северозападните региони от Балканите , само че в по-голямата част от полуострова и на следващия ден ще остане слънчево, а температурите ще продължат да се покачват.

У нас в петък ще се задържи топло за сезона, само че в края на деня в Северна България са вероятни валежи.

През почивните дни се чака захлаждане, по-съществено в неделя в северозападната половина от страната. Ще има региони с превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР