Днес максималните температури ще бъдат от 5° до 15°, в

...
Днес максималните температури ще бъдат от 5° до 15°, в
Коментари Харесай

Днес се очакват валежи в цялата страна

Днес оптималните температури ще бъдат от 5° до 15°, в композиция със слаб до сдържан вятър от изток-североизток. В околните часове преваляванията ще се засилват, първо в Южна България и до края на деня ще обзет съвсем цялата страна. Предупреждение за обилни количества е оповестено в южните региони от страната и в Рило-Родопската област.

През нощта ще продължи да вали основно в Южна България, като до сутринта преваляванията последователно ще стопират. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, а тук-там в Южна България видимостта ще е понижена.

Утре облачността ще се задържи забележителна. Слаби валежи от дъжд преди обяд ще има в планинските и крайните западни региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 6° и 11°.

Облачността и в планините ще бъде забележителна. Ще бъде и мъгливо, в часовете преди обяд и с валежи, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1500 метра. Ще духа до сдържан вятър с посока от юг-югозапад. Температурите в курортите ще се намалят с няколко градуса.

Валежи от дъжд, краткотрайно интензивни, ще има и на следващия ден на Апенините. Ще вали и на Балканите, повече в западните региони от полуострова. Причината средиземноморски циклон, който ще дефинира времето у нас и в околните дни.

До края на седмицата времето в страната ще остане прохладно и по-често облачно, тук-там с превалявания, най-вече слаби и от дъжд. До петък температурите ще се намаляват, само че през почивните дни се чака едва стопляне.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР