Днес максималните температури ще бъдат между 9° и 14°. Ще

...
Днес максималните температури ще бъдат между 9° и 14°. Ще
Коментари Харесай

Слабо затопляне през почивните дни

Днес оптималните температури ще бъдат сред 9° и 14°. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - сдържан северозападен вятър. Облачността ще е променлива, с по-голяма възможност за валежи в Рило-Родопската област.

През нощта облачността ще се раздра, на доста места - до ясно време. Ще бъде съвсем безшумно, с минимални температури на следващия ден сред минус 1° и 4°, в София - към нулата, на морския бряг – от 3° до 6° и оптимални - сред 11° и 16°. Денят ще стартира със слънчево време, само че от запад облачността ще се усилва и до вечерта на доста места, основно в западната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб до сдържан от изток.

В планините облачността ще е раздрана, само че в следобедните часове ще се усили и на доста места в Стара планина и масивите от Западна България ще има превалявания, над към 1200 метра - от сняг. Ще духа сдържан южен вятър. Максималните температури едва ще се покачат и в курортите ще са от минус 2 до плюс 3 градуса.

И към времето на континента. Ще вали на доста места в Централна и Източна Европа, в това число и на Балканите, основно в северозападната половина от полуострова. Температурите в европейските столици ще са в необятни граници – от 7° във Виена и Стокхолм до 26° в Мадрид.

В неделя у нас ще бъде прохладно и студено за сезона. Ще вали основно в западната половина от страната, само че още през нощта против понеделник преваляванията ще обзет страната и в понеделник ще са съвсем повсеместни, по-интензивни основно в източна България и Рило-Родопската област. Във вторник преваляванията ще стопират, а в сряда ще превалява единствено в планинските региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР