Днес максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в

...
Днес максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в
Коментари Харесай

Слънце на изток, облаци на запад

Днес оптималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, в София - към 7°. По-значителна ще се задържи облачността над Западна България, където тук-там едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан източен, по Черноморието - североизточен вятър.

През нощта вятърът краткотрайно ще стихне и тук-там в котловините, низините и към водните басейни ще се образуват мъгли. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 2° и 3°, а оптималните - от 7° до 12°, по-ниски в регионите с трайни мъгли. Ще духа слаб южен вятър.

В Централна България ще доминира слънчево време, в следобедните часове облачността и в западните региони ще намалее, само че в крайните източни елементи от страната, както и по Черноморието, и на следващия ден ще остане по-често облачно. Ще духа слаб югоизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините повече слънце се чака в следобедните часове. Вятърът там ще е слаб, по високите и открити елементи – сдържан, от юг-югозапад. Максималните температури в курортите ще са от 2 градуса на Алеко до 7 в Банско, в Боровец и Пампорово – към 4-5.

Под въздействието на просторен антициклон в доста региони от Централна и Източна Европа ще бъде слънчево. Дъжд ще продължи да вали в Испания и Италия, като тук-там ще има основни количества. Причината – област от ниско атмосферно налягане, която ще засегне и нашата страна.

Утре ще вали основно в западните региони на Балканите. В останалата част от полуострова ще има и слънчеви часове. Ще стартира постепенно стопляне.

Чувствително стопляне следва и у нас в петък и през почивните дни, само че още веднъж ще има превалявания от дъжд, тук-там обилни. Временно прекъсване на преваляванията се чака в неделя, когато ще бъде доста прохладно, изключително в източната половина от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР