Днес максималните температури ще бъдат между 4° и 11°, в

...
Днес максималните температури ще бъдат между 4° и 11°, в
Коментари Харесай

Облачно и мъгливо ще се задържи следобед

Днес оптималните температури ще бъдат сред 4° и 11°, в София към 7°. Следобед в Югозападна България ще има и слънчеви часове, само че в по-голямата част от страната ще се задържи облачно и мъгливо, а в източните региони ще има и валежи от дъжд, в планините от сняг.

И през нощта времето ще бъде облачно и мъгливо, а в Източна България към момента ще превалява. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 2° и 7°, а оптималните - сред 6° и 11°., в композиция със слаб вятър от юг-югоизток. Слънчеви часове ще има основно в Южна България, само че и на следващия ден в по-голямата част от страната ще остане облачно, а в равнините - и мъгливо.

По поречието на Дунав мъглата ще е по-трайна и тук-там даже ще преръмява.

На морския бряг сутринта също ще бъде мъгливо, а след обяд - облачно. Ще духа сдържан югоизточен вятър, а вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

Значителна ще е облачността и в планините, тук-там ще има и мъгли. Временни разкъсвания и понижения на облачността се чакат над масивите от Западна България. Ще духа сдържан югозападен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - северозападен вятър.

Облачно и мъгливо ще бъде на доста места в Източна Европа, в това число и съвсем на всички места на Балканите. В западните елементи от полуострова ще има и превалявания от дъжд, тук-там интензивни. Дъжд и сняг ще вали и в доста региони от континента на следващия ден.

У нас и в околните дни, в по-голямата част от страната ще се задържи облачно и мъгливо. Температурите ще се покачват, като стоплянето няма да засегне регионите към река Дунав и западната част на Горнотракийската равнина, където видимостта през целия ден ще остане понижена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР