Днес максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в

...
Днес максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в
Коментари Харесай

Типично пролетно остава времето до края на седмицата

Днес оптималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София - 24°, на морския бряг - от 22 до 25°. В околните часове още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд и до среднощ на доста места ще има превалявания и гръмотевици, в обособени региони интензивни. Най-голяма е вероятността за градушки в планинските региони на Югозападна, както и в Североизточна България.

През нощта облаците ще се раздерат до най-вече ясно време, а дъждовете ще спрат. Сутринта се чакат температури сред 12 и 17 градуса, а оптималните на следващия ден ще са без основна смяна, спрямо през днешния ден - сред 23 и 28 градуса.

През първата половина на деня ще доминира слънчево време, само че в следобедните часове в доста области, ще превали, по-значително в планинските региони. Възможни са и гръмотевични стихии, и градушки. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от север-североизток.

Преди обяд по Черноморието ще бъде най-вече слънчево . Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще са 22-24°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

И в планините , в часовете към и след обяд, на доста места ще има краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. В Стара планина и Рило-Родопския масив преваляванията ще са обилни.

Възможни са и градушки . Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са сред 11 и 20 градуса.

Слънчево ще бъде и на следващия ден в Испания и Франция . В останалата част от Европа, в това число и на Балканите, на доста места ще има гръмотевични стихии и превалявания, локално интензивни и обилни по количество.

Типично пролетно ще остане времето до края на седмицата - слънчево начало на деня и превалявания и гръмотевици следобяд. Без смяна ще се задържат и температурите, малко по-ниски при започване на новата седмица.
Такава е прогнозата за времето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР