Днес максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса.

...
Днес максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса.
Коментари Харесай

Хладно за сезона ще остане и в близките дни

Днес оптималните температури ще бъдат сред 16 и 21 градуса. Ще има променлива, по-често забележителна облачност и тук-там, основно в Рило-Родопската област, ще има превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е сдържан, към този момент с посока от север-североизток.

По-често забележителна ще се задържи облачността и през идващото денонощие и тук-там ще превалява, в множеството региони едва. Ще остане хладно за интервала с минимални температури сред 7° и 12° и оптимални от 16° до 21°, в София - към 17°. Временно интензивни превалявания се чакат след обяд в Югозападна България. Ще духа сдържан, в Източна България. краткотрайно мощен североизточен вятър.

И в планините ще доминира облачно време, с превалявания, краткотрайно интензивни след обяд на обособени места в масивите в Югозападна България. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от северозапад. Максималните температури в курортите ще се задържат без основна смяна.

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще бъде прохладно с краткотрайно мощен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, а температурата на водата от 13° до 15°.

По-висока е температурата на морската вода на юг, по крайбрежието на Гърция към 17° - 18°.

Там на следващия ден ще бъде слънчево, с най-високите температури на Балканите. В останалата част от полуострова ще бъде с променлива облачност, на доста места с валежи от дъжд.

У нас, в околните дни, ще се задържи прохладно и хладно за сезона, тук-там с превалявания, само че в множеството региони от страната, като се изключи Югозападна България слаби. След краткотрайно намаляване на оптималните температури във вторник, в сряда ще стартира стопляне .
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР