Днес максималните температури ще бъдат малко по-ниски в сравнение с

...
Днес максималните температури ще бъдат малко по-ниски в сравнение с
Коментари Харесай

Очакват ни още валежи в следобедните часове

Днес оптималните температури ще бъдат малко по-ниски спрямо през вчерашния ден, в множеството региони сред 22° и 27°, в София - 23°. В околните часове още веднъж ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, тук-там интензивни. Остават изискванията за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток.

Вечерта и през нощта на множеството места преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра до ясно време. Сутринта се чакат температури сред 11 и 16 градуса, а оптималните на следващия ден ще са без основна смяна спрямо през днешния ден - сред 23 и 28 градуса. Преди обяд ще доминира слънчево време, само че в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Възможни са и градушки. Ще духа слаб вятър от север-североизток.

По Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след пладне ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали, допустимо е и да прегърми.

Привечер над множеството региони ще се обясни. Максималните температури ще са към 22-25°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е едва.

И в планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места в часовете към и след обяд ще превали и прегърми. Сутринта тук-там ще има мъгла.

Ще духа най-вече слаб вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са сред 13 и 23 градуса.

Не по-различно от нашето ще е и времето над по-голямата част от Европа, в това число и на Балканите - повече слънце през първата половина на деня и развиване на купесто-дъждовни облаци през втората. На доста места на Британските острови, в Централна и в Източна Европа ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Предимно слънчево ще е над Западна Франция и Пиренейския полуостров.

До края на седмицата времето ще се задържи без основна смяна - с развиване на купесто-дъждовна облачност, на доста места - с превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. В обособени региони преваляванията ще са краткотрайно интензивни, остават и изискванията за градушки. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Без смяна ще останат и температурите, оптималните в множеството региони ще бъдат сред 23° и 28°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР