Днес максималните температури ще бъдат малко по-ниски, в сравнение с

...
Днес максималните температури ще бъдат малко по-ниски, в сравнение с
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици в следобедните часове

Днес оптималните температури ще бъдат малко по-ниски, спрямо през вчерашния ден, в множеството региони сред 26° и 28°, в София - 23°. В следобедните часове на доста места ще има превалявания и гръмотевици. Има условия и за градушки. В края на деня в Северна България облачността ще намалее, само че в Южна ще продължи да вали и през нощта.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за обилни количества и мощни гръмотевични стихии е оповестено в пет области от Югозападна България.

Утре, още през първата половина на деня, ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В съвсем цялата страна, като се изключи крайните югоизточни региони, ще има превалявания, по-интензивни в следобедните часове. Има условия и за градушки. Вятърът ще е сдържан от север-североизток. Максималните ще са сред 22° и 27°.

По Черноморието ще доминира слънчево време, само че към и след обяд над северното крайбрежие ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. По Южното Черноморие ще остане без превалявания. Ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър. Очакваните оптимални температури са към 22°-23°. Температурата на морската вода от 17° до 19°

В планините обаче облачността ще забележителна, към и след обяд - купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са сред 11 и 22 градуса.

С превалявания ще бъде на следващия ден в доста региони от Централна и Източна Европа, в това число и съвсем на всички места на Балканите, като се изключи северозападните елементи от полуострова. Слънчево ще бъде в страните от Западна Европа, а в Испания - и горещо.

В сряда ще има повече слънчеви часове и ще вали на по-малко места, основно в източните и планинските региони. В четвъртък се чакат съвсем повсеместни превалявания, в доста региони интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии. Отново ще има условия и за градушки. Без смяна ще остане времето и през идващите дни - с повече слънце заран и с превалявания и гръмотевици в следобедните и вечерните часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР