Днес максималните температури са от 16° в София до 23°

...
Днес максималните температури са от 16° в София до 23°
Коментари Харесай

Вятърът ще отслабне, температурите във вторник ще останат без промяна

Днес оптималните температури са от 16° в София до 23° в Хасково, само че вятърът създаваше чувство за още по-студено от действителното време. Утре оптималните ще бъдат с още градус-два по-ниски - в множеството региони сред 15° и 20°, само че вятърът ще отслабне. Ще има променлива облачност. Не са изключени и изолирани слаби валежи.

Минималните температури ще останат съвсем без смяна, спрямо през днешния ден, в по-голямата част от страната сред 8° и 13°, в София - към 7°, колкото беше и тази заран.

Зимни условия в планините на следващия ден. Ще бъде прохладно, а по най-високите елементи, където оптималните температури ще бъдат под нулата - ще прехвърча сняг.

И на морския бряг ще остане прохладно, с сдържан северозападен вятър. И там на обособени места ще превали, главо в часовете след обяд.

И взор към времето в Европа. Под въздействие на обширна област от високо атмосферно налягане над по-голямата част от континента е безоблачно.

И на следващия ден съвсем на всички места, като се изключи крайните северни и източните региони, ще бъде слънчево, а оптималните температури в европейските столици - в необятни граници – от 9° в Киев до 30° в Мадрид.

Слънчево ще бъде и в по-голямата част от Балканите, само че понижението на температурите ще продължи, а в доста региони от полуострова ще остане и прохладно.

И у нас, в сряда сутринта ще бъде още по-студено с минимални температури в множеството региони сред 4° и 9°, само че денем ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР