Днес любителите на високите скорости не са никак малко. Развиването

...
Днес любителите на високите скорости не са никак малко. Развиването
Коментари Харесай

Качественият чип тунинг е гаранция за висока мощност и понижаване на разхода

Днес феновете на високите скорости не са по никакъв начин малко. Развиването им обаче изисква и относително мощен мотор. При производството на колите производителите съблюдават редица условия и точно затова редица от параметрите са редуцирани до несъмнено равнище. Освен това, моторът в допълнение е претрупан и с редица системи, които имат за цел да лимитират нездравословните излъчвания.

Възможно ли е да се увеличи мощността на мотора

Да, изцяло допустимо е. И вярната дума за това е чип тунинг на автомобила. Какво ще рече това? При производството на колите, с цел да бъдат те в крайник с условията, огромна част от параметрите са редуцирани до несъмнено равнище. Тоест техните оптимални стойности са заложени в автомобилния компютър. И те могат да бъдат променяни. Това се реализира посредством преправка на файловете.

Заменянето на истинския програмен продукт с модифициран може да бъде осъществено по разнообразни способи. За другите коли се избира подобаващ способ съгласно марката, модела и годината на произвеждане на съответното транспортно средство. За да се реализиран предстоящите резултати, е значимо услугата да бъде осъществена извънредно точно и тъкмо.

Наред с увеличение на мощността, могат да се отстранен и някои ограничавания, наложени от производителя. Чрез усъвършенстване на ръководещата стратегия могат да бъдат отстранени електронното ограничаване на скоростта и ограничението на оптималните обороти. А това е добре пристигнало за феновете на високите скорости.

Съществуват ли други способи за повишение на мощността на автомобила

Системите за ограничение на нездравословните излъчвания също значително товарят мотора. Особено, когато те не действат вярно. Основните всред тях са ДПФ/ФАП и ЕГР клапан.

Филтърът за твърди частици или ДПФ/ФАП е част от изпускателната система на автомобила. Обикновено може да се открие под купето му. Той е виновен за това да задържи частиците в себе си и по този метод да се понижат нездравословните излъчвания за околната среда.

Впоследствие, при развиването на по-висока скорост, би трябвало да се получи автоматизираното изчистване на филтъра. В случай, че то е невероятно, се прибягва до . След интервенцията мощността се усилва и разхода на гориво понижава, макар тази нараснала мощ. И това се дължи на по-ефективното му изгаряне. Това обаче е комплицирана процедура тъй като се вършат цялостни промени по целия програмен продукт на автомобила по тази причина ви предлагаме да се доверявате единствено на потвърдени и лицензирани компании за задачата като една от водещите в България е точно Топ диагностика .

ЕГР е клапанът, който рециркулира изгорелите газове. Задачата му е да върне изгорелите газове назад в мотора. Това ще докара до закъснение процеса на горене и понижаване на образуването на нездравословните за околната среда азотни оксиди. Продължителната работа при извънредно тежки условия могат да доведат до зацапването му. Възможно е и моторчето, което го задвижва да се износи. И, макар че съществуват няколко метода за справяне с проблемите, които са разследване от погрешно работещ ЕГР, най-ефективно решение е премахването и софтуерно изключване на ЕГР.

Какви други изгоди носи чип модификацията

Възможността за преправка на файловете за да се увеличи мощността, е идеално за феновете на високите скорости. Но наред с тях, има и други плюсове, които притежателят на транспортното средство долавя бързо след чип модификацията.

Разходът на гориво понижава, даже при по-висока мощ. Невероятно, само че факт. При огромна част от колите става въпрос за понижаване от порядъка на 20%, т.е. някъде към 1-1,5 литра на 100 км пробег.

Черният дим - спомняте ли си го? И онази неприятна миризма, която ви следваше неразделно на всички места. Забравете за тях.

Оставете всичко това в предишното. Сега имате един мощен автомобил, който ще трансформира шофирането в наслаждение.

Ако сте решили да закупите автомобил втора ръка или желаете просто да си извършите на автомобила то тогава може да се обърнете към Оглед на кола.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР