Днес лимецът набира все по-голяма популярност и не само заради

...
Днес лимецът набира все по-голяма популярност и не само заради
Коментари Харесай

Какви са ползите от лимеца за женското здраве

Днес лимецът набира все по-голяма известност и освен поради вкусовите си качества, само че и заради огромните си изгоди за организма. Зърнената просвета има голям брой потребни свойства и интензивно се употребява в лечебното и диетично хранене, защото оказва помощ при лекуването и профилактиката на редица положения и болести, само че дружно с това форсира метаболизма.

Хранителната стойност на лимеца в 100 грама от продукта:

- Протеини - 5.4 g

- Мазнини - 0.85 g

- Въглехидрати - 27g

Съответно в това количество се съдържат цели 327 ккал, само че въпреки това продуктът насища доста бързо организма и ще се чувствате сити за дълго време . Лимецът е богат на голям брой витамини (В1; В2; В6; В9; РР; Е; К), минерали (фосфор, калий, калций, магнезий, натрий, хром, силиций, желязо, цинк, мед, селен), омега-3 и омега-6 киселини, а също по този начин фибри.

 лимец зърнена просвета здравословно iStock

В лимеца се съдържат освен изброените витамини и минерали, само че и фолиева киселина. Този детайл е извънредно потребен за женския организъм. Включвайки зърнената просвета в менюто си, дамите се грижат интензивно за своето репродуктивно здраве. Можете да си хапвате каши от лимец заран, като дружно с това той не способства за покачването на килограмите.

Включвайки в дневното си меню лимец, освен че няма да качите тежестта си, само че и ще ускорите метаболизма ви . Така ще се грижите за вашата фигура, само че и дружно с това дамата ще може да се възвърне по-бързо след раждането или други положения, при които се следи хормонален дисбаланс.

Лимецът способства за насищането на организма с голям брой потребни субстанции, които пазят кожата от прибързано стареене, покачват еластичността и връщат хубостта на ноктите и косата. Зърнената просвета е изключително потребна по време на бременност (ако не се следят противопоказания) и при лактация. Продуктът насища организма със сили и сила, помагайки ви да се чувствате бодри през целия ден.

Още потребни свойства на лимеца открийте в галерията ни:
11 изгоди от лимеца за женския организъм 11 фотоси  11 изгоди от лимеца за женския организъм  11 изгоди от лимеца за женския организъм  11 изгоди от лимеца за женския организъм  11 изгоди от лимеца за женския организъм
Ползи при бременност и лактация

Тази зърнена просвета е съвършен асистент за поддържане на здравето на плода по време на износването на бебето. За никого не е загадка, че по време на бременността тялото на дамата бързо отслабва и има потребност да се "подхранва " непрекъснато с витамини и хранителни субстанции. Именно лимецът ще ви помогне с тази задача и ще насити организма на дамата с значимите хранителни субстанции по време на износването на плода .

Заедно с това тази зърнена просвета ще ви помогне да не качвате доста килограми, защото бърза насища и ще ви държи сити денем. Ако постоянно я консумирате, тогава няма да имате проблеми със запека , защото това положение е много постоянно срещано по време на бременността. При кърмене лимецът още веднъж ще бъде прелестно допълнение към менюто ви , защото ще насити организма с голям брой витамини, аминокиселини и минерали. Важно е обаче да помните, че той съдържа нараснало количество глутен. Това вещество е алергенно, което значи че би трябвало да наблюдавате деликатно реакцията на вашето тяло и организма на детето ви.

Ползата на всяка една храна в огромна степен зависи от метода на нейното подготвяне. Безспорно лимецът е извънредно потребен за здравето на дамата, само че също по този начин по време на бременността и кърменето. Затова в случай че нямате самостоятелна нетърпимост към продукта, тогава самоуверено можете да добавите тази зърнена просвета към вашето меню.

11 изгоди от лимеца за женския организъм >>>

 лимец зърнена просвета здравословно iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР