Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще представи пред партията

...
Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще представи пред партията
Коментари Харесай

Коларова:Икономическите показатели са оптимистични, при служебните кабинети бяхме на ръба на пропаст

Днес водачът на ГЕРБ Бойко Борисов ще показа пред партията съдружното съглашение, което ще предложи на сътрудниците в ръководството от ПП-ДБ.

 

" Това съглашение не трябва да е систематизиране на министерски кресла. Именно това беше аспектът на меморандума, който водачът на ГЕРБ и Мария Габриел остро подлагаха на критика. Не чакам да става дума за систематизиране на министерски кресла и позиции в регулатори. По-скоро ще става дума за програмни цели, времеви интервали и ясно дефиниране на отговорности ", разяснява политологът проф. Румяна Коларова.

 

Тя чака предлагането за съдружно съглашение да бъде подлежаща на смяна рамка.

 

" От 8 март нататък ще има тип разговор кое е задоволително и по какъв начин ще бъде одобрявано, в случай че авансово не са разискали съставни елементи от това съглашение ", означи проф. Коларова.

 

Политологът проф. Мария Пиргова се съгласи, че това предложение на ГЕРБ ще бъде рамка, а самият меморандум също е бил нещо доста общо.

 

" Проблемът е, че това ръководство не може да извоюва своята легитимност. Страните на сглобката закъсняха доста. Страната навлиза в парламентарна, политическа и обществена рецесия. Геноцид към диабетиците, несправяне с доста проблеми, които водят до големи закани за живота на популацията и бизнеса. Не можем да решим проблемите в земеделието. Меморандумът и предлагането на ГЕРБ нямат общо с дневния ред на обществото. Разминаването продължава да се задълбочава, обществото няма да издържи дълго на този спектакъл ", съобщи тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Проф. Пиргова чака сътрудниците в ръководството да се спогодят и да не се стига до предварителни избори. Проф. Румяна Коларова обаче не споделя мнението ѝ, че сега страната ни има военновременно ръководство.

 

" Имаме ясна поръчка, че министрите ще бъдат оценени от резултатите на тяхната активност. Ако има съществени проблеми в опазването на здравето, ясно е, че министърът ще бъде заменен. Важно е какъв ангажимент ще поеме новият министър на опазването на здравето и в какви периоди ", акцентира политологът.

 

" Основната рецензия към тройната коалиция, когато беше подписано съглашението, беше точно, че става дума единствено за систематизиране на постове. Опитът на България е, че освен това не дава отговор на европейските стандарти, само че подсигурява корупционни практики ", счита проф. Коларова.

 

" Готвят се процедури, в които страната ще влезе в ново безвремие. Това значи никакво решение на действителни проблеми и огромен прозорец за корупция, тъй като влизат европейски средства. Хората няма да устоят с тези неразрешени проблеми. Показател е смъртността на популацията и 50 хиляди по-малко бебета предходната година. Фирми ще банкрутират. Провинцията обезлюдява. Не можем да се грижим за себе си като народ. Корупционната настройка се следи от всичките ни сътрудници ", настоя проф. Пиргова.

 

По думите ѝ партиите са неспособни да задействат популацията и повече нямаме потребност от тях.

 

Проф. Коларова отвърна, че виновното държание не допуска предварителни избори, само че не е съгласна да се дават черни прогнози, че обществото умира или има стопански срив.

 

" Икономическите и обществените индикатори са оптимистични. Имахме интервал на служебни държавни управления, когато бяхме на ръба на бездна ", уточни тя.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР