Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов първо заяви пред журналисти,

...
Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов първо заяви пред журналисти,
Коментари Харесай

Реакции за имунитета на Борисов: Петков и Иванов го похвалиха, Нинова го счете за свой успех

Днес водачът на ГЕРБ Бойко Борисов първо съобщи пред публицисти, че няма да се откаже от депутатската си отбрана, а малко по-късно разгласи, че ще си даде имунитета, с цел да не става жертва на изнудване и шантаж. 

" Смятам, че това е вярната постъпка в тази обстановка, господин Борисов си подвигна имунитета, оттова нататък нещата ще се развиват по естествената процесуална логичност, според способените институции, разяснява пред медиите в Народното събрание Христо Иванов. 

По думите му има съществени причини, че до момента в който Иван Гешев е бил основен прокурор, ясно е споделил, че нападна Народното събрание, тъй като Народното събрание се пробва да ограничи пълномощията му. " След освобождението на Гешев имаме нова обстановка и тя допуска да се върнем към естественото разглеждане на тези имунитети ", акцентира Христо Иванов. " Вчера имаше комисия за депутатски имунитети, чиято работа беше необяснимо блокирана, и в последна сметка господин Борисов взе вярното решение ", разяснява той. 

Никого не можем да " изперем ", даже и да желаеме, сподели още съпредседателят на " Демократична България ". Целта ни е да " изперем " българската страна, като понижим подозренията за корупция и безвластие в нея, посредством промени, изясни Иванов. И уточни, че това се прави посредством вероятните в този парламент болшинства. 

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов
Снимка: БТА

Според Христо Иванов за Висшия правосъден съвет трябват структурни промени, които да вкарат ясна и обществена отчетност и да създадат невероятно под маската на безконтролност да има нерегламентирани обществени въздействия, както е било до момента. " Затова настояваме за промени в Конституцията, по-късно в устройствените закони, които да трансформират модела ", посочи той.

" Най-правилното е всеки един да поеме отговорност, с цел да покаже, че никой не може да бъде затулен. Аз също взех такова решение преди няколко седмици ", разяснява съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. 

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков
Снимка: БТА

" Отчитаме единодушието на Бойко Борисов да даде имунитета си като една дребна крачка на победа на Българска социалистическа партия и на хората, които желаят правдивост за 12-годишното му крадливо ръководство. Но доста дребна крачка. Голямата и същинската победа ще бъде, когато има транспарантен и обективен развой и се стигне до неоправдателна присъда ", пък съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг. 

Тя счита, че даването на имунитета на Борисов през днешния ден се случва под напън: " Знаете, че втора точка беше наложително гласоподаване на имунитета му в зала и може би е знаел, че ще падне - по тази причина бърза пред вятъра. Но втората причина вероятно е, че за интервала, в който се скри, за интервала, в който сякаш сътвориха комисия за имунитети и която не работи, смениха Гешев. Ще забележим във времето по какъв начин ще се развият нещата ", сподели Корнелия Нинова. 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова
Снимка: БТА

Лидерът на социалистите съобщи още: " Даването на имунитета му, от една страна, е авансово бягство от позора, на който щеше да бъде подложен в зала и да чуе истината за себе си. И второ, евентуално чака, че нещо по делото ще бъде покрито, неразследвано ". 

" Вчера комисията по имунитетите сякаш се събра, официално регистрира, че няма кворум, съзнателно, несъмнено, и не създаде никакво решение. Обаче през днешния ден, като видяха, че има импортирана точка и тя е неизбежна и ще се гласоподава в залата този имунитет - пред страха и позора, на който ще бъде подложен, Борисов си даде имунитета. Той го даде под напън и ние считаме това за собствен триумф ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Независимият народен представител Радостин Василев пък прикани прокуратурата би трябвало да откри кой е изнудвал и шантажирал Бойко Борисов. 

Независимият народен представител Радостин Василев
Снимка: БТА

Днес в Народното събрание още веднъж сме очевидци на следващия епизод от сапунения сериал, наименуван " имунитетът на Бойко Борисов и обединението за пране на Бойко Борисов и обединението на имунитетите ", разяснява Василев на брифинг в Народното събрание. 

Той напомни изявлението на Борисов, че няма да си даде имунитета, и друго, в което споделя, че ще го даде, тъй като няма да бъде " жертва на шантаж и изнудване ". Василев означи, че никой от публицистите не е обърнал внимание на думите " шантаж и изнудване ". 

Според Василев би трябвало да попитаме кой е изнудвал и шантажирал Бойко Борисов и уточни, че той е водач на най-голямата сега парламентарна партия. Прокуратурата съгласно мен би трябвало да се сезира и да откри кой е шантажирал и изнудвал господин Борисов с неговия имунитет - дали това са сътрудниците му в обединението от " Продължаваме промяната - Демократична България " или някой различен, добави Василев. 

Според него Борисов към този момент е спокоен. По думите на Василев " прокуратурата е овладяна " и той ще бъде " изпран ". Според Василев виновността за това " изпиране " е на " тези хора от ПП-ДБ, които два месеца обезпечават комфорта на господин Борисов да си реши той казуса с прокуратурата ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР