Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не одобрява

...
Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не одобрява
Коментари Харесай

Петър Москов: Комунистите осъждат приживе инж. Иван Иванов, ГЕРБ го прави посмъртно!

Днес водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че не утвърждава да има монумент на кмета на София  - поради връзки с нацистите.

 

Думите му станаха факт по време на среща с част от еврейската общественост, представлявана от „ Шалом “ и депутатът от Политическа партия Даниел Лорер. До абсурда се стигна, откакто стана ясно тези дни, че две комисии на СОС са дали своят вот в столицата да бъде повдигнат монумент на инж. Иван Иванов.


„ По време на диалога подчертах, че езикът на омразата няма място в българското общество. В тази връзка показах и безапелационното ни терзание от потреблението на антисемитска изразителност в българския парламент и опитите за политическа корист с тематиката за спасяването на българските евреи. " - написа Борисов в профила си във Facebook.

От своя страна представителите на еврейската общественост са изказали признателност за виновната и безапелационна позиция на ГЕРБ, демонстрирайки, че ще продължат да бъдат пазители на историята и истината.

Реакцията на Борисов и ГЕРБ провокираха мощни публични реакции, а под коментара му във фейсбук се изсипаха над 300 отзиви на жители. Повечето от тях смятата, че това е антибългарска реакция.
С мнения по тематиката реагираха и видни общественици, които считат, че ГЕРБ са подведени и не познават историята.

Вили Лилков:
С решението на водача на ГЕРБ да задължи общинските съветници на партията в София да гласоподават срещу построяването на монумент на инж. Иван Иванов стартира втори национален съд против най-заслужилия кмет на столицата ни. Независимо, че след 9 септември 1944 година против него няма обвинявания в антисемитизъм, даже един от националните обвинители в националния съд декларира, че не намира учредения кметът да бъде съден, без значение, че през най-мракобесните времена на Вълко Червенков той е правосъдно оправдан, през днешния ден се намират хора, които оскверняват паметта му.
На клеветите ще давам отговор с документи!

Петър Москов:
Това, което е написал господин Борисов за инж. Иван Иванов е просто погрешно.
Каква е повода да назовава този заслужен човек нацист, единствено той си знае…
Но това не е значимо.
Важното е, че това е осведомена позиция на управлението на ГЕРБ.
Тъжното е, че тази позиция съответствува с позицията на тъй наречените комунистически “Народен съд ”.
Комунистите го осъждат приживе, ГЕРБ го прави посмъртно.
С едни и същи претекстове и с едно и също схващане за нещата.
Наистина тъжно, само че и доста информативно.
П.П.
Моля, напишете в Google името на кмета на София инж. Иванов и вижте с окалването на името на какъв човек си вършат предизборни дъвки.

Иван Сотиров:
С това свое изказване Борисов се включи в антибългарската клеветническа акция на другарката Леа Коен. Това е една гнусна акция за заклеймяване, като фашисти и антисемити, на всички жертви на комунизма, с която се цели оправдаването на комунистическите закононарушения.

Адв. Станислав Станев
Уважаеми господин Борисов,
С голямо учудване прочетох обявата Ви и откривам, че сте подведен от хора, чийто приоритет е замяна на историята.
Инж, Иван Иванов НЕ Е нацист. Той е имал нещастието огромна част от дейната част от живота му да е била по времето на Хитлер, а и по време на руската окупация на България.
Инж., Иван Иванов, дружно с ген,. Владимир Вазов са хората, които са спомогнали София да е най-красивата столица на Балканите.
Г-н Борисов, сюрпризиран съм, че споменавате господин Лорер в този подтекст. Мислех, че 9-те месеца взаимно ръководство в " сглобка " ви сподели, че тези хора се усещат удобно оттатък истината, а най-добре са, когато справедливостта е подавена.
Държа да отбележа, че еврейската общественост в България не е монолитна. Има почтени хора, влюбени в истината и признателни на България, има и такива (огромна част от тях с тъмночервено минало), които обичат да спекулират да изнасилват обстоятелствата, с цел да може достолепието да бъде смазано. тезите на сходни хора по съществото си съставляват мародерство - те употребяват участта на евреи, за които България няма виновност, с цел да извлекат изгоди за себе си.
Аз съм благополучен, че съм другар на първата група евреи - на достойните, които обичат България и се борят за нейното достолепие. Включително и изключително на такива, които се подписаха в интерес на това София да има монумент, отдаден на достойния кмет Иван Иванов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР