Днес Левски среща Гурник (Забже) в първата си контрола за

...
Днес Левски среща Гурник (Забже) в първата си контрола за
Коментари Харесай

Левски с първи тест за годината

Днес Левски среща Гурник (Забже) в първата си контрола за годината. Проверката в Турция е от 16:00 часа.Очаква се треньорът Станимир Стоилов да наложи доста промени в състава си, поради напусналите и пристигналите играчи.

Съперникът на Левски през днешния ден е един от най-успешните тимове в Полша. Основан е през 1948 година, а първата си купа печели 9 години по-късно - през 1957 година

Гурник дели второто място във безконечната класация на полската Екстракласа с 14 трофеи, колкото има и Рух (Хожув).

Клубът печели 6 пъти Купата на страната и един път Суперкупата на Полша.
 Гьоко Зайков напуща Левски, разбра се с нов тим
Гьоко Зайков напуща Левски, разбра се с нов тим

Ще играе в Унгария

Най-високото постиижение на Гурник в европейските клубни шампионати е финалът за Купата на носителите на национални купи през сезон 1969/70 година, който губи от Манчестър Сити с 1:2. На ¼ финалите полският отбор отстранява мъчно Левски след загуба с 2:3 в София и победа с 2:1 в Забже.

Клубът приключи на 10-то място в Екстракласа на Полша и стигна до 1/8 финалите в шампионата за Купата на страната предишния сезон. След първия полусезон на сезон 2021/2022 Гурник е на 7-мо място в шампионата и на 1/8 финалите в шампионата за Купата на Полша.

Екипът на Гурник сега носи Лукас Подолски. Нападателят е трети по изиграни мачове (130) и трети по маркирани голове (49) с екипа на немския народен тим. През 2014 година печели международната купа на шампионата в Бразилия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР