Днес легендарният изпълнител и автор на песни щеше да навърши

...
Днес легендарният изпълнител и автор на песни щеше да навърши
Коментари Харесай

Ако беше жив, днес великият Фреди Меркюри, щеше да стане на 71 години!

Днес именитият реализатор и създател на песни щеше да навърши 71 години.

Фреди е роден на 5 септември 1946 година в Стоун Таун, Занзибар (тогава колония на Англия, в този момент част от Танзания), в иранско семейство, изповядващо зороастризъм и на английска чиновническа работа. Рожденото му име е Фарук Булсара.
Още от Известни  Катрин Зита Джоунс Без грим и задръжки: Естествената хубост на Катрин Зита-Джоунс запечатана в фотография  принцеса Шарлот " Ефектът Шарлот " или за какво принцеса Шарлот коства над 3 милиарда $?  бионсе Edna същинска жена на 36! Честит рожден ден, Бионсе!  б Вече публично: Кейт и Уилям чакат третото си дете!
Първите си 14 години прекарва в разнообразни английски колонии. Започва да свири на пиано 7-годишен. Получава главно и приблизително обучение в Индия – първоначално учи в Бомбай, а по-късно в Мазагон. Оттогава са и първите му изяви като музикант.

През 1959 година фамилията се реалокира в Англия. В учебно заведение непрекъснато го нервират поради необикновената му осанка и диалект. Без да получи утвърждение от родителите си, постъпва в колежа за изкуства и дизайн. Тези умения по-късно Меркюри употребява при основаването на герба на групата Куийн.

През 1969 година Меркюри се причислява като вокалист на групата Ibex. След това взима присъединяване в няколко групи - "Смайл ", "Wreckage ". "Смайл " се разпада и Меркюри, Мей и Тейлър основават „ Куийн “. Фреди е този, който предлага името.

Стилът на „ Куийн “ непрестанно се мени. В едно музикално произведение звучат причудливи смесици от рок и опера, източни мелодии и мощни хорали. Фреди е ослепителен пианист и държанието му на сцената заразява всички.
 Weheartit  Място за живот: триместен разтегателен диван с лежанка VIMLE от IKEA Edna предлага Място за живот: триместен разтегателен диван с лежанка VIMLE от IKEA
Творчеството на Фреди Меркюри не секва и след гибелта му. През 1995 година е публикуван албумът „ Made in Heaven “ (Създаден в рая). Той съдържа неиздадени студийни записи и импровизации на музиканта и остава отпред на класациите с едноименния сингъл няколко седмици.

Извън сцената Меркюри е доста по-срамежлив и спокоен. Не обича да дава изявленията. Харчи над 4 милиона паунда за празненство, във връзка собствен рожден ден. Организираните от него празненства се помнят със своята помпозност, величие и необузданост. 39-ят рожден ден е увековечен в клипа от песента „ Living on my own “.
 Weheartit
Маниак на тематика котки – имал общо 8, най-вече персийци.

Фреди Меркюри умира от пневмония и затруднения, провокирани от СПИН на 24 ноември 1991 година на 45 години в Лондон.
 Weheartit
През годините той настойчиво и до последно отхвърля заболяването си. На 23 ноември 1991 година Фреди вика мениджъра на „ Куийн “ Джим Бийч в къщата си в Кенсингтън, Лондон, и му връчва известие за пресата:

„ Поради големия напън на медиите през последните две седмици, желая да потвърдя, че съм болен от СПИН. Смятах за правилно да вардя в загадка информацията до момента поради околните ми. Но пристигна моментът моите другари и почитатели по целия свят да научат истината. Надявам се, че всички ще поддържат мен, моите лекари и всички останали по света, които се борят против това извънредно заболяване. “
 Weheartit
24 часа по-късно Фреди умира. Погребението е по зороастрийски бит - тялото на Фреди е кремирано.

Завещава част от благосъстоянието и дома си в Лондон на дългогодишната си другарка Мери Остин, до през днешния ден нейна благосъстоятелност. Останалия дял оставя на сестра си и на част от домашния си личен състав.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР