Днес Костадин Костадинов – кандидат за президент на Възраждане се

...
Днес Костадин Костадинов – кандидат за президент на Възраждане се
Коментари Харесай

Костадинов от Възраждане: Нашите експерти ще се погрижат за вашия по-добър живот

Днес Костадин Костадинов – претендент за президент на Възраждане се срещна с жители в центъра на град Бургас. На срещата той отговори на всички заложени към него въпроси.

„ Най-важното нещо е да възстановим държавността,  реда и законността в страната ни. България не трябва да бъде колония, а би трябвало да бъде суверенна страна. Не може нашите решения да се взимат от непознати посолства и единствено да ни бъдат съобщавани от нашите подвластни управници. Президентът на България би трябвало да е самостоятелен и да  отстоява ползите на родината ни ", сподели доктор Костадинов пред жителите.

На въпроса кой е най-големия проблем в страната той отговори, че проблемите са доста, само че с цел да се възвърне реда и законността е нужно да се оправим на първо време с корупцията по високите етажи на властта.

„ Според разбора на икономическия екип на Възраждане сумата от държавния бюджет, която може да бъде пренасочена към по-ефективно консумиране е сред 7 – 10 милиарда лева По време на оптимизацията, която екипът направи с данните, с които разполага, беше намерено, че има три посоки, в които изтича държавния бюджет. Това са: раздути разноски за заплати на държавни чиновници  (3 милиарда лв. на година), корупционни практики (между 3 и 6 милиарда лв. на година), други сравнително дребни разноски (1 милиарда лв. на година). Ние би трябвало да се оправим първо с корупцията, с цел да стартираме построяването на България такава в каквато имат бъдеще нашите деца. И това зависи единствено от вас, дали ще ни позволите нашите специалисти да се погрижат за вашия по-добър живот. Може би се питате какво зависи от вас? Всичко зависи от вас и от това дали ще излезете да гласувате и дали ще дадете доверието си на Възраждане. Ако изберете номер 5 в бюлетината е допустимо да превърнете Възраждане в политически фактор. Направите ли го, ние ще създадем невъзможното, с цел да ви осигурим по-добър живот в България “, добави доктор Костадинов.

В разбора изработен от икономистите на Възраждане е посочено:

„ По отношение на корупционните практики и загубите от тях за бюджета, е много мъчно да се направи точна оценка - по обясними аргументи. Различни интернационалните отчети сочат до 30% корупция, което би означавало до 9 милиарда лева загуби за бюджета. Екипът на Възраждане е по-консервативен в оценката си и базирайки се на раздробена обществена информация, прави оценка евентуалните корупционни загуби на сума сред 3 и 6 милиарда лв.. В бюджета годишно се залагат към 2,5 млрд лв. за финансови разноски, които са една от опциите за корупция в съществени размери. Изпълнителната власт дружно с общините, които се дофинансират от централния бюджет (4 милиарда лева на година), доближават общ бюджет от 10 милиарда лв. на година. Бюджетът на здравната каса, осигурителните фондове и обществените действия надвишават 10 милиарда лв.. Ако съберем бюджета на изброените звена, то можем да създадем обосновано съмнение, че корупционни практики се упражняват върху най-малко 25-30 милиарда лв.. Неизвестното в тази ситуация е какъв брой тъкмо % е корупцията, само че в случай че приемем, че на това световно равнище тя се свежда до 10-20%, то загубите за бюджета са сред 3 и 6 милиарда лв., с ангажимента, че може и да са много повече. Възраждане обаче не желае да гради финансови планове учредени на догатки, по тази причина за задачите на финансовия разбор се стопираме на най-консервативния вид от 3 милиарда лв. на година, изтичащи в корупционни схеми “, е открил икономическия екип на Възраждане.

Възраждане е с номер 5 в бюлетината!

Време е за Възраждане!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

* обява
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР