Днес Корнелия Нинова е на срещи във Врачанска област с

...
Днес Корнелия Нинова е на срещи във Врачанска област с
Коментари Харесай

Нинова: „Национален фонд за сближаване между регионите" ще създаде БСП за Северозапада

Днес Корнелия Нинова е на срещи във Врачанска област с общинските структури на Българска социалистическа партия в Козлодуй, Мизия, Оряхово, Хайредин, Борован, Бяла Слатина, Мездра, Роман, Криводол и Враца.
„ Българският Северозапад е най-бедния - 33-ят район в България и в целия Европейски съюз затова му е нужна целенасочена помощ и политика за смяна на това състояние. Ние сме го заложили като приоритет " - това съобщи Корнелия Нинова през днешния ден на срещата в Козлудуй на която участваха и членове на партията и от Мизия, Оряхово и Хайредин.
„ Решили сме какви да са ограниченията за обществено и икономическо развиване, с цел да тръгне районът напред.
Първото ни съответно предложение е „ Национален фонд за доближаване сред районите ". Оттам би трябвало да дойде запас за предоставяне на подтик за опазване на здравето, обучение, работни места, с цел да имат хората условия да остават да живеят тук и да идват нови. Ключов въпрос е този за укрепването на локалната стопанска система. Последната сходна огромна политика във връзка с работни места и стимулиране на локалната промишленост е юридически при започване на 70-те години. "
Нинова акцентира, че „ през днешния ден има нови действителности, които изискват и нови ограничения - вложения в индустриални паркове, в бизнес инфраструктура, в обществени предприятия; основаване на привлекателна икономическа среда - преференции за локалния бизнес по смисъла на ЗКПО и преференции от Местни налози и такси за първите пет години от съществуването на нови компании.
Работим по два свързани бранша, които са подценени тук - селско стопанство и туризъм. Селско стопанство - подкрепено зеленчукопроизводство, зарзаватчийство, биоземеделие и животновъдство; туризъм - поддръжка на районни туристически артикули. Ние постоянно сме насочени обществено, с грижа за хората.
Затова в този пакет особено място е отделено за хората, на младите - жилищна стратегия за млади квалифицирани кадри; привличане на бъдещи експерти (ученици и студенти) посредством стипендии против завръщане в района, в това число: - стипендии за студенти по механически специалности, нужни за развиването на съответните браншове в икономиката; - стипендии за студенти, които след довеждане докрай се ангажират да работят в общинските администрации (повишаване на административниякапацитет); - стипендии за гимназисти и подкрепяне на професионални учебни заведения и паралелки с оглед основаване на бъдеща квалифицирана работна ръка за предприятията.
Корнелия Нинова сложи един въпрос, който е значим и постоянно подценяван за тази част на страната-природните бедствия. По този мотив тя напомни „ Знаете какъв пъкъл преживяхме дружно с вас при наводнението в Мизия, където живее семейството ми. Наводнения, свлачища, горски пожари - това изисква специфичен фокус и внимание, тъй като 5 най-важното е човешкият живот и опазване на собствеността на хората. В умозаключение, без хора няма по какъв начин да възродим района. Тоест всяка политика оттук нататък би трябвало да е подчинена на това. Грижа за хората, с цел да останат и да възродят този край на България. "
Днешната обиколка на Корнелия Нинова във Врачанска област включва с изключение на Козлодуй и среща с членове на партията от общинските структури на Българска социалистическа партия в Борован, Бяла Слатина, Мездра, Роман, Криводол и Враца.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР