Днес Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент /ЕП/

...
Днес Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент /ЕП/
Коментари Харесай

Одобрено: Максимално време за обработка на камиони по границите ще бъде 1 минута

Днес Комисията по превоз и туризъм на Европейския парламент /ЕП/ е одобрила предлагането на евродепутата Андрей Новаков да бъде основан европейски норматив за обработка на тежкотоварни коли на Гранично контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ от 1 минута . По време на гласуването наредбата е получила утвърждението от болшинството . Тя обгръща само записаните камиони в Европейския съюз, които пресичат граница на Европа.

Очаква се наредбата да бъде утвърдена и в пленарната зала на Европарламента идната седмица. След това ще има междуинституционални договаряния сред Екологичен потенциал, Европейската комисия и Европейския съвет. Там предлагането би трябвало да бъде утвърдено и от страните членки, където страната ни ще показана от подобаващ дипломат или министър, предава „ Българска национална телевизия “.

Текстът е получил поддръжката от съвсем всички групи в Екологичен потенциал. За концепцията са били събрани 44 278 подписа и тя е била стартирана от Новаков през септември 2022 година в Русе, където казусът е изключително съсредоточен. Промяната ще обхване редица Граничен контролно-пропусквателен пункт у нас. Тя беше дискутирана през миналите седмици, като беше бележит тежестта на казуса, който коства обилни вреди на превозвачите, водачите, природата и жителите на пограничните райони.

В момента най-натоварените Граничен контролно-пропусквателен пункт обработката на камион лишава към 3 минути и в случай че предлагането бъде признато в настоящия му тип, това би довело до осезаемо понижение на времето за очакване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР