Днес, когато по-голямата част от личните ни данни са в

...
Днес, когато по-голямата част от личните ни данни са в
Коментари Харесай

Hoв инcтpyмeнт в Gооglе ви пpeдyпpeждaвa, aĸo пapoлaтa ви мoжe дa бъдe лecнo paзбитa

Днес, когато по-голямата част от персоналните ни данни са в онлайн пространството, разбиването на паролите за профилите ни, би било доста рисково. За хакерите не е мъчно да получат достъп до даден акаунт.

От Гугъл работят върху решение на този проблем и към този момент имат инструмент, който предизвестява потребителя, когато информацията му за влизане в даден профил, е изложена на заплаха, оповестява CNN.

Тези, които употребяват Гугъл Chromе, могат да си смъкват разширението  Password Checkup  към браузъра, което следи дали паролите за регистриране в разнообразни уеб сайтове са предпазени. Когато има регистриране с потребителско име и ключова дума, които съгласно програмата са били компрометирани, тя предизвестява потребителя да смени паролата си.

Гугъл прави кръстосана инспекция на данните за вход от постоянно обновена база данни с повече от четири милиарда записи на потребителско име и ключова дума.

Хакери, забъркани в злоупотреби с персонални данни в уеб сайтове като Yahoo или LinkedIn, от време на време разгласяват бази данни с потребителски имена и пароли онлайн. Тъй като доста хора употребяват идентични пароли за разнообразни профили, по този начин някой може да употребява информацията, с цел да получи достъп до други сметки на потребителя.

Инструментът, който е разполагаем единствено за браузъра Гугъл Chrome, е създаден взаимно специалисти по криптография от Университета Станфорд. Потребителските имена и паролите на потребителите са криптирани, тъй че даже и самата стратегия на Гугъл не знае тъкмо какви са.

Гугъл към този момент може да нулира паролите за вход за разнообразни приложения, когато сметне, че са били изложени на риск. Новият инструмент няма да може да нулира паролите за сметки отвън системата на Гугъл, само че ще ги прави една концепция по-защитени.

Въпреки че за Гугъл това е иновация, към този момент има стратегии, които предизвестяват, когато паролата за вход на даден консуматор е застрашена. Такива са Dashlane и 1Password.

 

 

money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР