Днес кметът Пенчо Милков и представителите на Еърпорт Русе“ ООД

...
Днес кметът Пенчо Милков и представителите на Еърпорт Русе“ ООД
Коментари Харесай

Подписаха договор за Летище Русе

Днес кметът Пенчо Милков и представителите на „ Еърпорт Русе “ ООД подписаха контракта, с който сдружението се задължава да извърши редица усъвършенствания върху Летище Русе и да осъществя капиталовите си проекти за последователното му развиване като гражданско.

При срещата представителят на сдружението Антони Търницов означи, че от през днешния ден стартират построяването на ограда и осветяване на пистата, както и ремонтът на ВиК и електроинсталацията в постройката на терминала.

“Това са освен разноски, които се икономисват на общината, само че които компанията прави в действително време. Летището не се дава безплатно, както някои политици се пробват да убедят хората.

Инвестициите, които се вършат даже и сега, са обилни и не може да става дума за „ гратис “.

Необходимо е обаче преди някой да приказва лъжи, да прочете най-малко решението на Общинския съвет, което е налично в интернет и показва какви огромни и небезплатни действия се задължава да извърши компанията. „ Безвъзмездно “ е правото на прилагане, единствено тъй като сдружението не се задължава да заплати сума пари, само че в същото време правото не е „ гратис “, тъй като би трябвало да се изпълнят доста скъпоструващи действия “, означи кметът.

Съгласно подписаното съглашение в границите на 24 месеца сдружението би трябвало да извърши нужните настоящи поправки и да създаде документите, нужни за използването му като гражданско летище, включително Генерален проект за развиване, ремонт на пистата, създаване на осветяване, видеонаблюдение и други

Те възлизат на обща стойност над 2,6 млн. лева, като това е едвам първият от трите стадия на плануваната инвестиция.

В случай че всичко това не бъде изпълнено, Общината приключва контракта без предупреждение и без да дължи обезщетение, а всички материални и нематериални богатства, направени от вложителите, остават нейна благосъстоятелност. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР