Днес кметът на Варшава обяви, че ще бъдат отпуснати 117

...
Днес кметът на Варшава обяви, че ще бъдат отпуснати 117
Коментари Харесай

Варшава планира да похарчи близо 30 млн. евро за бомбоубежища

Днес кметът на Варшава разгласи, че ще бъдат отпуснати 117 млн. злоти ( 27 млн. евро ) за построяването на бомбоубежища и други ограничения за сигурност през идващите две до три години, съобщи „ Politico “.

Този ход беше оповестен в миг, когато съветският президент Владимир Путин , който продължава да води яростна война в прилежаща Украйна, посочи, че е „ подготвен “ за. Бомбоубежищата са част от тактиката за отбрана на Варшава през идващите години, като по думи на кмета Рафал Тшасковски задачата е да се създадат най-устойчивите вложения , които ще разрешат на жителите и управляващите да се приготвят чудесно за всяка евентуална заплаха.

Неотдавнашен одит , отдаден на бомбоубежищата в Полша , сподели, че едвам по-малко от 4% от популацията на страната има достъп до защитни пространства при положение на бомбардировка. В отчета се споделя още, че в многото от бомбоубежищата липсват съществени правила, механически характерности и съоръжение. Подземните паркинги и метростанциите са измежду местата в града, които са препоръчани за потребление като бомбоубежища. Общо 7 милиона квадратни метра повърхност във Варшава могат да бъдат употребявани за създаване на нови бомбоубежища , изясни още кметът. Когато през 2022 година Русия предприе пълномащабната си инвазия в Украйна, Киев прибегна до сходна тактичност, като укри 15 000 свои жители на територията на метрото, което се състои от 52 станции.

Новата стратегия, известна под името „ Варшава пази “ , планува съоръжение на убежищата с електричество и вода . Тшасковски изясни, че част от проекта е да се помогне на лечебните заведения да се приготвят по-добре за възможна заплаха, както и да се обучат жителите по какъв начин да реагират съответно при изключителни обстановки.

Междувременно други страни, които имат общи граници с Украйна, също укрепиха сигурността си след началото на безмилостната война, управлявана от Путин. След като в Румъния бяха открити парчета от дрон, страната стартира да построява интензивно бомбоубежища наоколо до границата си с Украйна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР