Днес, кметът на Варна, Иван Портних, се яви в следствения

...
Днес, кметът на Варна, Иван Портних, се яви в следствения
Коментари Харесай

ОБВИНЕН: Иван Портних заеква пред прокуратурата

Днес, кметът на Варна, Иван Портних, се яви в следствения отдел на Окръжна прокуратура - Варна, с цел да бъде разпитан. Въпреки посоченото време за разпита – 10:00 часа, той дойде със забавяне от 30 минути, карайки самичък автомобила си.

След привършване на разпита, на излизане кметът отхвърли да разкрие детайлности от следствието пред публицистите.

Иван Портних беше свикан да се яви за разпит по отношение на проблема, обвързван със спуканата фекална тръба във Варненското езеро.

Кметът на Варна е упрекнат по член 352, алинея 1 от Наказателния кодекс за допускане на замърсяване в териториалните или вътрешните морски води, което съставлява заплаха за хората. Казусът с фекалната тръба е от повече от година и отразява сериозната отговорност на градоначалника по отношение на качеството на водата във Варненското езеро и нейното неподходящо влияние върху околната среда и даже здравето на хората.

Еколозите утвърждават обвиняванията и считат, че те ще имат превантивна активност към държавните и общински чиновници и нуждата от поддържане на високи стандарти за запазване на околната среда. Замърсяването на естествените запаси е сериозен проблем, който изисква незабавни и решителни дейности за преустановяване на неподходящите последствия и възобновяване на екосистемата. Това изисква съдействие от страна на всички заинтригувани страни – жители, бизнес, общински и държавни структури.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Варна Варненско езеро прокуратура обвинение Иван Портних фекални води фекална тръба
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР