Днес кметът на Разград д-р Валентин Василев и заместник-кметът Ердинч

...
Днес кметът на Разград д-р Валентин Василев и заместник-кметът Ердинч
Коментари Харесай

С три нови автомобила ще се обслужват потребителите на социални услуги в Разград

Днес кметът на Разград доктор Валентин Василев и заместник-кметът Ердинч Хасанов, дружно с Началник отдел „ Социални действия “ Росица Бончева и шефове на обществени услуги към Община Разград, показаха новите три автомобила, с които ще бъдат обслужвани потребителите на Дневен център за деца/младежи с увреждания, Комплекс от центрове за настаняване от фамилен вид за деца/младежи с увреждания и Домашен обществен патронаж. Автопаркът на Общината е мощно амортизиран и това е една от стъпките към неговото възобновяване, сподели доктор Василев.

Той акцентира, че са пресметнати сумите, които се дават годишно за ремонт на старите коли и е взето най-рационалното решение – да се закупят нови.

Тези коли ще се употребяват всеки ден, сподели още градоначалникът. Директорите Янка Георгиева, Ралица Янкова и Надежда Дачева, благодариха на Община Разград и Общински съвет, разясниха, че новите коли са по-сигурно средство, защото в тях се возят и деца и че новите коли ще са в интерес на цялата общественост.

Първите два автомобила са закупени с финансови разноски заложени в обществените услуги, а този за Домашен обществен патронаж - със средства от общинския бюджет. Закупуването и на трите е посредством оповестени публични поръчки.

Лекият автомобил Dachia Lodgy за Дневен център за деца/младежи с увреждания гр. Разград ще се употребява за даване на обществената услуга на двадесет и пет деца за превозване от образователни заведения, както и от техните домове до обществената услуга.

Лекият автомобил Dachia Lodgy на Комплекс от центрове за настаняване от фамилен вид за деца/младежи с увреждания ще е за превозване на общо двадесет и осем деца при посещаване на лечебни заведения, други обществени услуги, както и за посещаването на културни забележителности и летни лагери за отдих на потребителите. Домашен обществен патронаж се снабди с нов лек автомобил Dachia Dokker, който ще се употребява за задачите на организацията, която дава сложно обслужване на над 700 индивида.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР