Днес китайският председател Си Дзинпин се срещна с председателя на

...
Днес китайският председател Си Дзинпин се срещна с председателя на
Коментари Харесай

Китай и Русия ще засилят сътрудничеството между законодателните си органи

Днес китайският ръководител Си Дзинпин се срещна с ръководителя на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин, който е на посещаване в Пекин.

По време на диалога им Си Дзинпин уточни, че Китай и Русия са най-важни прилежащи страни и непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и споделят голям брой общи ползи. Пекин желае да продължи да задълбочава връзките на добросъседство, всестранна стратегическа съгласуваност и взаимна полза, сподели той.

Си Дзинпин акцентира, че укрепването на съдействието сред парламентите на двете страни играе значима роля за устойчиво развиване на китайско-руските връзки. Той изрази вяра Държавната дума на Русия и Общокитайското заседание на народните представители да засилят обмена на законодателен опит, да обезпечат по-пълна законова поддръжка за съдействието сред двете страни, да обезпечат положителната връзка сред самодейността " Един пояс, веднъж " и Евразийския стопански съюз и да задълбочат обмена и координацията в границите на многостранни платформи като ШОС, БРИКС и Г-20.

Вячеслав Володин съобщи, че руско-китайските връзки сега са извънредно положителни и Москва желае да ускори обмена и съдействието сред законодателните органи и партиите, с цел да бъдат осъществени договореностите сред страните и продължи да се задълбочава другарството и взаимното доверие. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР