Днес китайската икономика е втората най-голяма в света. Огромните промени

...
Днес китайската икономика е втората най-голяма в света. Огромните промени
Коментари Харесай

Защо строят градове-призраци и заводи-зомбита

Днес китайската стопанска система е втората най-голяма в света. Огромните промени се случиха единствено за няколко години. Въпреки позитивната тенденция, в която се развива страната, пътят е посипан с няколко ужасяващи обстоятелството, които остават в завещание.

Появиха индустриални зони, издигнати на пустеещи земи. Те получиха статута на основни стопански центрове. Градовете бяха предопределени за работническата класа, локалното селско население, което трябваше да живее и работи в тях. Започвайки от 1984 година и завършвайки през 2010 година застроената повърхност се усили 5 пъти. Ако преди е била застроена териториална повърхност от 8842 кв.км, то за обсъждания интервал тя към този момент е 41 768 кв.км.

Важно е да се посочи, че в процеса на урбанизиране на въпросните територии в интервала от 2011 година до 2013 година в Китай са изразходвали бетон, що се касае за целия минал век в Съединени американски щати. И макар дейното строителство темповете на търсене изпреварват тези на градеж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР