Днес Китай спусна на вода разрушител (ескадрен миноносец), въоръжен с

...
Днес Китай спусна на вода разрушител (ескадрен миноносец), въоръжен с
Коментари Харесай

Китай спусна на вода нов разрушител, въоръжен с управляеми ракети

Днес Китай спусна на вода унищожител (ескадрен миноносец), въоръжен с управляеми ракети - първия транспортен съд от серия, включваща общо 12, четири от които се строят сега. Това заяви организация Синхуа, съобщи ТАСС.
 
Според новинарския уебсайт Сина водоизместимостта на разрушителя, дълъг 183 м, е 12 300 тона. Това е най-големият транспортен съд от този клас в китайските военноморски сили и втори в света след американския унищожител " Зъмуолт " (над 14 000 тона). Очаква се Народноосвободителната войска на Китай да го одобри на въоръжение през 2018 година
 
Основното въоръжение на разрушителя ще включва два блока по 64 системи за отвесно изстрелване на ракети - общо 128. Освен това за пръв път на транспортен съд, издигнат в Китай, ще се инсталират крилати ракети Си Джей 10 (Чанцзян-10) с маса на бойната глава към 500 кг и обхват до 1500 км. Редица военни аналитици са на мнение, че те могат да носят и нуклеарен заряд.
 
Новият китайски боен транспортен съд ще разполага също с разнообразни артилерийски комплекси, хеликоптерна площадка и хангар. Според оценки всеки унищожител от новата серия ще коства към 5-6 милиарда юана (от 735 до 882 млн. долара).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР