Днес, като част от програмата на Седмицата на спорта 2023

...
Днес, като част от програмата на Седмицата на спорта 2023
Коментари Харесай

Седмицата на спорта 2023 в Генерал Тошево

Днес, като част от програмата на Седмицата на спорта 2023 в град Генерал Тошево, се организира съревнование „ Бързи, смели, сръчни “ за възпитаници от пети до седми клас на СУ „ Никола Й. Вапцаров “ и ОУ „ Христо Смирненски “ в града. Надпреварата се състоя броени дни след тази за децата от детските градини и също провокира сериозен интерес. Местата за аудитория в спортната зала още веднъж бяха изпълнени до краен лимит, този път най-вече с възпитаници, подкрепящи своите другари и съученици.

Самите игри бяха много усложнени и доста по-интензивни и натоварващи, като е значимо да се означи, че участниците разбираха разпоредбите на играта по време на самото съревнование и нямаха предварителна подготовка.

Проведоха се три кръга от по три игри. Отборите бяха разпределени по следния метод – 4 ученика от 5 клас (2 девойки и 2 момчета), 4 ученика от 6 клас (2 девойки и 2 момчета) и 4 ученика от 7 клас (2 девойки и 2 момчета). Всяка игра беше формирана от три разнообразни стадия, като всеки идващ беше по-труден от предходния. В края на игрите пък имаше забавни задания, които децата трябваше да вземат решение. Едната беше обвързвана с образуването на вярната дума от разбъркани букви, а другата беше за редене на пъзел. В самите игри пък главните спортни интензивности бяха свързани с бранене на равновесие, баланс, повратливост, пъргавост, акуратност и несъмнено – експедитивност.

Състезанието се хареса на всички, като и двата тима се оправиха чудесно с провокациите и изненадите, поднесени им от уредниците. Всички деца демонстрираха, че са същински спечелили, тъй като демонстрираха несклоняем дух, голямо предпочитание за победа и разпределяне до лимита на силите си.

В края на конкуренцията пък имаше доста мотиви за усмивки – купите и медалите бяха за всички, тъй като децата дадоха всичко от себе си. И тъй като в сходни надпревари не е значимо, който е спечелил повече игри, а кой е взел участие, показал се е добре и е защитил името на своето образователно заведение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР