Днес качеството на въздуха над София не е толкова лошo

...
Днес качеството на въздуха над София не е толкова лошo
Коментари Харесай

Терзиева и екипа му ще издирват замърсителите на въздуха в София

„ Днес качеството на въздуха над София не е толкоз лошo колкото беше през вчерашния ден. В момента равнищата на фините прахови частици са в нормата съвсем на всички места. По-добрите метеорологични условия, повдигането на мъглите, вятъра способстват са навлизането на чист въздух над града “, това написа кметът на София Васил Терзиев във Facebook.

Той напомни, че през вчерашния ден е призовал столичани да употребяват градския превоз, с цел да се понижи въздействието на „ един от главните замърсители – колите “.   

20 декември 2023, 09:37

София осъмна с рисково замърсен въздух

„ Въпреки всичко, данните демонстрират, че през нощта равнището на праховите частици на доста места е било над нормата. Това е резултатът от потреблението на твърди горива и изключително горенето на масла и гуми ", написа още Терзиев.  

„ И през днешния ден Столичният инспекторат ще продължи да ревизира обекти из града, с цел да понижим оптимално нарушаванията. От началото на месец декември са осъществени над 450 инспекции на обекти, евентуални източници на замърсяване на атмосферния въздух. Съставихме 65 акта и санкции с фиш. Само през вчерашния ден инспекциите бяха 87. За съпоставяне в предходната година за интервала 1-20 декември са осъществени 44 инспекции и формирани 32 акта, а през 2021 г надлежно 30 инспекции и 16 акта.

20 декември 2023, 15:59

Заради мръсния въздух: Екипът на Терзиев прикани да не се стои дълго навън

Фокусът ни е върху замърсители като автосервизи, пунктове за промяна на гуми, цехове и строителни обекти. Най-честите нарушавания са за нерегламентирано горене и замърсяване от строителни обекти като превоз на боклуци без чергила, замърсяване на улиците от камиони с тиня по гумите и други “, написа още кметът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР