Днес жена разказа пред граждански съд в Ню Йорк, че

...
Днес жена разказа пред граждански съд в Ню Йорк, че
Коментари Харесай

Обвиниха Тръмп в ново дело за секс тормоз

Днес жена описа пред цивилен съд в Ню Йорк, че Доналд Тръмп я е нападнал полово по време на полет в Съединените щати в края на 70-те години на предишния век, съобщи Агенция Франс Прес.


Джесика Лийдс описа за хипотетичното нахлуване, до момента в който даваше показания по делото за обезчестяване и клюка на писателката Е. Жан Карол против някогашния президент.

Тръмп отхвърля всички обвинявания в полово посягане и в никакъв случай не е бил подлаган на наказателно гонене поради сходни изказвания.

Лийдс описа пред федералния съд в Манхатън, че Тръмп е вкарал ръката си под полата ѝ в секцията за бизнес класа по време на полет до Ню Йорк през 1978 година

" Не се състоя никакъв диалог. Беше като че ли изведнъж ", споделя Лийдс, която в този момент е на 81 години.

" Опита се да ме целуне, хвана ме за гърдите ", добави тя.

Лийдс за първи път направи това изказване в изявление за New York Times седмици преди изборите през 2016 година, които изпратиха Тръмп в Белия дом.

В навечерието на вота към десетки дами упрекнаха Тръмп в полово принуждение.

Лийдс огласи обвиняването, откакто Тръмп отхвърли изказванията за полово посягане по време на президентския спор с Хилари Клинтън.

" Бях гневен, тъй като той лъжеше ", спомня си Лийдс.

Лийдс беше призована да даде показания от юристите на Карол, с цел да се опита да убеди деветчленното жури, че Тръмп е взел участие в скица на полови похищения.

79-годишната Карол съди Тръмп, като твърди, че в средата на 90-те години на предишния век той я е нападнал полово в съблекалнята на първокласния повсеместен магазин " Бергдорф Гудман " в Манхатън.

Тя също по този начин твърди, че по-късно Тръмп я е оклеветил, когато я е нарекъл " цялостна измамница ", откакто тя е обявила изказванието си през 2019 година

Тръмп неведнъж и изрично е отричал обвиняванията.

Карол подаде желае си в края на предходната година, откакто в Ню Йорк влезе в действие закон, който дава на жертвите на полови похищения едногодишен период да съдят хипотетичните си насилници десетилетия след вероятно осъществените набези.

От гражданското дело на Карол не може да произтече наказателно гонене, само че в случай че Тръмп загуби, това ще бъде първият случай, в който той ще бъде измамен под правосъдна отговорност за обвиняване в полово посягане.

Делото е едно от няколкото правни провокации, пред които е изправен Тръмп, до момента в който 76-годишният републиканец се стреми да се върне в Белия дом на изборите идната година./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР