Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат

...
Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат
Коментари Харесай

Изтича срокът за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният период, в който партиите и обединенията могат да подават в Централната изборна комисия документите си за регистрация за присъединяване в идните избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент. Също до през днешния ден кметовете на общини дефинират местата за оповестяване на изборните описи и уведомяват районните изборни комисии. 

Подаването на документите на политическите обединения за регистрация стартира от 15-и април и искащите ще имат опция да го създадат до 17 часа през днешния ден, сподели заместник-председателят и представител на Централната изборна комисия Росица Матева.

До 27-и април Главна дирекция ГРАО в Министерството на районното развиване ще ревизира описите, показани от партиите и обединенията. От на следващия ден ЦИК ще приема документите за регистрация на инициативни комитети за издигане на самостоятелни претенденти за членове на Европарламента. 

Също от 25-и април ще стартира и регистрацията на кандидатските листи на обединенията в ЦИК за присъединяване в изборите за евродепутати. Кандидатските листи за присъединяване в изборите за Народно заседание се подават в районните изборни комисии.

Съгласно признатата от ЦИК хронограма определянето посредством чоп на следващите номера в бюлетините на партиите, обединенията и инициативните комитети за идните избори ще бъде на 8-и май.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР