Днес изтича 72-часовото задържане на кметицата на Младост Десислава Иванчева,

...
Днес изтича 72-часовото задържане на кметицата на Младост Десислава Иванчева,
Коментари Харесай

Изтича задържането за 72 часа на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров

Днес изтича 72-часовото задържане на кметицата на " Младост " Десислава Иванчева , заместничката й Биляна Петрова и някогашния кмет на региона Петко Дюлгеров .

Все още не е ясно дали прокуратурата ще желае непрекъснат арест и за тримата, упрекнати за взимане на рушвет в изключително огромни размери.

Колебанията на проверяващите са единствено към статута на Дюлгеров, апетитен за медиатор в корупционната скица. След задържането си той направи цялостни признания, което няма да смъкна обвиняванията против него, само че може да го изведе от ареста. Според проверяващи, в наличието на юрист, той в детайли описал по какъв начин е пожелан подкупът от половин милион евро, а по-късно и по какъв начин, с към момента анонимния предприемач, е било договаряно мястото и предаването на подкупа. Както стана ясно, той е обезпечил първия транш от 70 000 евро, а парите са били белязани.

„ Има светлина в тунела. Веществото, с което са маркирани банкнотите, се намира по лицата. Светнаха всички като коледни елхи. За нас това е задоволително към този миг, изрично тези хора са пипали тези пари “, сподели в първия формален коментар след акцията в центъра на София шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев , като посочи, че против Иванчева, Петрова и Дюлгеров има и задоволително други доказателства.

     
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР