Днес изтече крайният срок, в който партиите трябваше да подадат

...
Днес изтече крайният срок, в който партиите трябваше да подадат
Коментари Харесай

Какви са посланията на политиците дни преди старта на предизборната кампания?

Днес изтече крайният период, в който партиите трябваше да подадат кандидатските си листи в районните изборни комисии, а претендентите за президент и вицепрезидент да се записват в Централната изборна комисия. Това провокира раздвижване измежду политическите играчи.

В новия парламент евентуално няма да липсват представители от шоубизнеса. Рапърът Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, ще премери сили за място в Народното събрание. Това стана ясно през днешния ден от негов пост във Facebook. Ще води листата на " Продължаваме промяната " в 25-и МИР в София. Покана да се включи в новата групировка е получил персонално от Кирил Петков. Посъветвал се с околните си и приел. Обяснява за какво.

" Изпитвам същински смут от мисълта, че един ден ще се обърна обратно и ще видя по какъв начин в никакъв случай не съм посмял да пожертвам своя прекрасен живот в името на нещо по-голямо и значимо. Никога не се пробвах да оказа помощ на страната, която ми даде всичко, а аз не ѝ дадох нищо. Седя и си споделям не се занимавай с идиоти. Да, само че идиотите нямат нищо срещу да се занимават с мен. С децата ми, с околните ми, с приятелите ми. С хората, поради които ме има мен ", написа той.

В Пловдив водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява настоящите тематики в страната. За митингите на пътностроителните компании съобщи, че в случай че партията му управляваше през днешния ден, щял да им даде явен знак, че договорите би трябвало да се изпълнят в период.

" Много ми е забавно единствено преди една седмица се обзаложих тука с Радев, че за Нова година тока ще стане над 500 лв.. Довечера в 20 часа борсата ще затвори на 567 лв. за мегаватчас. При неприятния Бойко 10 години 70 лв. плащахме. Вика, заложили клопки и бомби - каква бомба, какъв капан, бе човек? 10-12 години, 70 лв. контролиран пазар. Сега 567.500 лв. нагоре. Къде е клопката, в кое сме поставили капан? Виновни сме за кораба, отговорни сме за цените, за газта сме отговорни, той е почтен за всичко, все едно пет години не е бил държавен глава ", разяснява Борисов високите цени на тока.

Кандидатите за президент и вицепрезидент Анастас Герджиков и Невяна Митева се срещнаха с управлението на Съюз на демократичните сили и получиха удостоверение за поддръжка. Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов акцентира, че тази поддръжка е твърда и безусловно безусловна.

" Защото техните позиции съответстват с въжделенията на Съюз на демократичните сили. Аз считам,че те имат доста огромен капацитет.За мен твърдите ядра ги имат. Въпросът е да получат още малко от периферията за разлика от другия претендент който,според мен,да не давам оценки по-скоро има външна страна само че няма твърди ядра ", сподели Христов.

Професор Анастас Герджиков благодари за поддръжката, която от партията са им дали без никакви както и за това, че са им предложили помощ и поддръжка със личните си запаси. Ръководител на предизборния щаб на кандидатпрезидентската двойка Герджиков-Митева ще бъде Димитър Танев.

Лидерът на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова внесе кандидатската листа на обединението в 23-и МИР в София. Каза, че ще работят за това нито едно семейство или компания да не остане без поддръжка в изискванията на тежка обществена и икономическа рецесия.

" Нашата парламентарна група ще бъде поръчител, че няма да има реванш на ГЕРБ и на Движение за права и свободи и че болшинството на смяната този път ще сформира държавно управление ", съобщи Манолова.

Все още не е ясно по кое време " Изправи се БГ! Ние идваме! ще подпишат съглашение с " Демократична България " и " Продължаваме промяната " за съдействие след парламентарния избор. Манолова удостовери, че водят диалози с другите две обединения, само че счита, че самодейността би трябвало да пристигна от Кирил Петков и Асен Василев.

Днес изтече и срокът, в който претендентите за президентския пост трябваше да се записват в ЦИК. Инициативният комитет, който издигна кандидатурата на Лозан Панов и Мария Касимова за " Дондуков " 2 внесе 5100 подписа. Казаха, че първата им цел е да стигнат до балотаж.

" Силно се надяваме да има диспути сред тримата водещи претенденти по всички тематики, касаещи президентските пълномощия и ще си приказваме кое място ни отреждат, когато завърши първи тур. Искаме да участваме във втория тур и мисля, че имаме капацитета да го създадем ", сподели Велислав Величков - ръководител на Инициативния комитет.

Волен Сидеров и Магдалена Ташева, претенденти за президент и вицепрезидент на " Атака ", през днешния ден внесоха документите си в ЦИК и оповестиха, че желаят да са опция на Румен Радев.

" Да окажем опозиция на политиката на васалитет, слугинаж и категорично извършване на американската политика да ставаме фронтова страна против Русия. Това не го желаеме, по тази причина споделяме, че това би трябвало да се стопира. Първанов стартира националното изменничество, Радев го продължава ", съобщи Сидеров.

Предизборната акция както за президент, по този начин и за новия парламент стартира на 15 ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР