Днес изпратих проект за Закон за промени в Наказателния кодекс,

...
Днес изпратих проект за Закон за промени в Наказателния кодекс,
Коментари Харесай

Демерджиев предложи промени в НК, за трафика на мигранти обвини ниската наказуемост

Днес изпратих план за Закон за промени в Наказателния кодекс, който касае трафика на незаконни мигранти. В него се оферират завишаване на наказванията, огромни санкции, конфискация на имуществото. Целта на законодателните промени са да се подкрепи Министерство на вътрешните работи в битката му против противозаконните мигранти. Защото в този трафик се включиха лица от всевъзможни националности, и статистиката сочи, че това е поради ниската наказуемост на сходни закононарушения у нас.

Това сподели вицепремиерът и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на брифинг след съвещанието на кабинета, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Апелирам и към прокуратурата, и към правосъдната власт - методът, по който се подхожда към този жанр действия, не подхожда на публичната им заплаха, съобщи Демерджиев.

Той желае по-строги санкции и присъди, тъй като " в случай че това не се направи, от ден на ден лица от престъпния контингент ще се занимават с това в България ".

Лицата, които ние стопираме и задържаме, след ден-два или три още веднъж се озовават на пътищата. Не мога да приема, че човек, директно виновен за гибелта на двама служители на реда, да получи условна присъда. Министерство на вътрешните работи не може да бъде оставено единствено, съобщи Демерджиев.

Служебният министър акцентира, че трафикантите на незаконните мигранти употребяват извънредно мощни коли, а със остарелия автопарк и техника на Министерство на вътрешните работи е невероятно да ги наблюдават, камо ли преследват.

Иван Демеврджиев сподели, че неговата оставка досега не е желана.

Оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е придвижена към президента, добави вътрешният министър. Той съобщи, че ще вземе решение за оставката на заместник-глвния секретар. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР