"Днес изпратих до заместник-главния прокурор и директор на Националната следствена

...
"Днес изпратих до заместник-главния прокурор и директор на Националната следствена
Коментари Харесай

Рашков сезира зам.-главния прокурор за Гешев

"Днес изпратих до заместник-главния прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов част от материалите, които министърът на правораздаването е подал във Висш съдебен съвет против основния прокурор Иван Гешев за оповестяване на данни от проверяващи устройства. Според мен има съображение с този въпрос да се занимае Следстената работа ". Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг след награждаването на шефове на регионални дирекции за положително осъществяване на професионалните им отговорности.

"Надявам се, че в Следствената работа, където има много качествени следователи с богата подготовка, ще проведат следствие и ще се отоговори на въпроса дали има осъществено закононарушение от основния прокурор или не ", добави той.
"Ако се даде негативен отговор - какви ще са претекстовете за това? Често подсещам, че по два закона в нашата страна е неразрешено да се популяризират данни от подлушващи устройства ", разяснява още службеният вътрешен министър. Той уточни, че Гешев или прокуратурата по негово разпореждане са показали данните от СРС-та по "подреден метод, с цел да заблудят обществото " и добави: "Аз съм изискал, каквото и решение да вземе Сарафов, да бъда известен за това ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР