Днес излиза новият исторически трилър на Робърт Харис „Фау 2“,

...
Днес излиза новият исторически трилър на Робърт Харис „Фау 2“,
Коментари Харесай

Историческия трилър Фау 2 излиза на български - slava.bg

Днес излиза новият исторически трилър на Робърт Харис „ Фау 2 “, с логото на издателство "Обсидиан ". Действието се развива през Втората международна война. Рудолф Граф и Вернер декор Браун мечтаят за полети до Луната. Но Втората международна война трансформира проектите им.

Вместо галактически транспортен съд немските учени основават балистичната ракета „ Фау 2 “, смъртоносно оръжие, което се движи със скорост, три пъти по-висока от тази на звука. В обезверен опит да обърне хода на войната Хитлер подрежда да се построят 10 000 такива ракети. През зимата на 1944 година

Руди Граф е изпратен в Холандия да следи за сполучливото изстрелване на „ Фау 2 “ по цели в Лондон. Защото най-добре познава мощта, само че и слабостите на своето създание. Макар и изгубил всичките си илюзии, той е задължен да извърши заповедта.

А тя гласи: Колкото повече опустошения, толкоз по-добре. Кей Кейтън-Уолш, доброволка към Кралските военновъздушни сили, изпитва персонално ужаса от въздушните удари. Броят на жертвите пораства лавинообразно. Ракетите се сипят над Лондон. За да открие площадките, от които се изстрелват, английското командване организира рискована интервенция - изпраща група дами анализатори, измежду които и Кей, в преди малко освободената Белгия.

Техните оръжия са сметачните линии и логаритмичните таблици. Залогът е краят на войната. Житейските истории на Руди и Кей се движат по обособени траектории, в избран миг се притеглят, след това се отблъскват… Дали в едно друго време ще се срещнат?
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР