Днес Италия стана поредната страна, която спря финансирането на агенцията

...
Днес Италия стана поредната страна, която спря финансирането на агенцията
Коментари Харесай

И Италия прекратява финансирането на агенцията ООН за палестинците

Днес Италия стана следващата страна, която спря финансирането на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, откакто Израел упрекна нейни чиновници за присъединяване в нападението на " Хамас " на 7 октомври.

„ Италианското държавно управление спря финансирането на UNRWA след жестокото нахлуване на " Хамас " на 7 октомври “, сподели външният министър Антонио Таяни в мрежата Х.

" Съюзническите страни са взели сходно решение. Ние се ангажираме да предоставяме филантропична помощ на палестинското население, като в същото време пазиме сигурността на Израел ", добави той.

Израелският външен министър Израел Кац сподели в събота, че страната му ще се опита да попречи на организацията да работи в Газа след войната. Той добави, че ще се опита да събере поддръжка от Съединени американски щати, Европейски Съюз и други огромни донори на организацията.

Палестинската въоръжена формация " Хамас " в събота разкритикува израелските " закани " против организацията, призовавайки Организация на обединените нации и други интернационалните организации да не се поддават на " заканите и изнудването ".

Агенцията заяви в петък, че е уволнила няколко чиновници, за присъединяване в невижданата офанзива на " Хамас " от 7 октомври. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР