Днес искам още по-ясно да изразя острото осъждане на руската

...
Днес искам още по-ясно да изразя острото осъждане на руската
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Изпращаме на Украйна хуманитарна и военно-логистична помощ

" Днес желая още по-ясно да изразя острото наказание на съветската експанзия върху Украйна. Това е братоубийствена война ".

Това сподели министър председателят Кирил Петков в изключително послание към нацията.

" В момента от двете страни към този момент няколко хиляди млади бойци са починали. Едновременно с това има и доста цивилни жертви, а и огромна част от цивилното население в Украйна се крие под спирките на метрото и всеки ден чака да има заличаване на техните домове. Искам да ви уверя, че ние сме създали лист на българите в Киев, които желаят да се изтеглят. Имаме 140 нови индивида, към 30 има в посолството, и чакаме безвреден зелен кулоар за изтеглянето им от Киев ", сподели министър председателят.

" Българското държавно управление не може да стои със затворени очи, когато виждаме мирни жители под подобен огромен риск в тази братоубийствена война. Толкова е тъпо по какъв начин един водач някъде седи в сигурност на дългата маса, а поради неговите ужасяващи решения млади бойци от двете страни сега умират ", добави Петков.

България се причислява към другите страни в Европейски Съюз и НАТО, които ще поддържат Украйна с филантропична помощ и военно-логистична поддръжка.

Хуманитарната помощ ще включва облекла, обувки, палатки, чаршафи, одеяла.

" Нито един човек в Украйна не би трябвало да се усеща самичък в тази братоубийствена война. От на следващия ден ще се отвори и сметка в БЧК, където ще се събират средства. Те ще се употребяват и за бежанците, които идват от Украйна. Хората, които идват от Украйна, би трябвало да бъдат интегрирани оптимално бързо ", сподели още министър-председателят.

" Нашите сърца са с хората от Украйна. Призоваваме съветското управление да се откаже от злокобната активност, която прави сега. Но Путин би трябвало да знае, че целия свят осъжда неговите дейности ", сподели Кирил Петков.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР