Днес искам да ви разкажа за един състезател от отбора

...
Днес искам да ви разкажа за един състезател от отбора
Коментари Харесай

Сърцатият №11

Днес желая да ви опиша за един играч от тима на БК Балкан с №11. Вероятно първата ви асоциация е обвързвана с една емблематична фигура за Балкан - Иван Лилов. Този обаче, върху когого бих желала да насоча внимание ви, се споделя Павел Иванов .

Роденият в Тутракан баскетболист стана част от ботевградския отбор през лятото на 2017 година До този миг той беше прекарал съвсем цялата си кариера в тима на Левски , като даже носеше и капитанската лента. През 2015/2016 тества шанса си в Аржентина, където натрупа опит, само че не след дълго се завърна още веднъж на български терен.

Сигурно се питате за какво ви занимавам с това момче. Какво толкоз е сторил, че е нужно да му обръщаме такова внимание?

Последните дни в медийното пространство излезе новината, че Павел Иванов и Балкан се разделят . Каква беше повода, никой не знаеше. Баскетболистът не бе в състава на отбора за мача с Берое предходната седмица, а от формалния уебсайт на клуба оповестиха, че тече процедура по анулиране на контракта му.

Това провокира сериозна полемика измежду почитателите на отбора , които не доумяваха за какво един толкоз надарен и умел състезател трябваше да напусне отбора.

Истината е, че от началото на сезона Павел Иванов беше пропуснат на скаймейката и просто чакаше треньорът да му даде късмет и да излезе на терена . Това по този начин и не се случваше. Въпросите не спираха. Защо Павел не играе, контузен ли е или с какво новодошлите чужденци го превъзхождат?! Пълна мъгла. Отговор нямаше.

Привържениците на тима в Ботевград желаеха той да остане, тъй като знаеха, че Павел е от тези играчи, които се раздават до дъно.

Един от водещите баскетболисти в Балкан Димитър Димитров обаче раздра мускулни нишки на десния адуктор и ботевградчани останаха без един от водачите си. А след напускането на Иванов, редиците на отбора напълно оредяха . Това беше и повода Павел още веднъж да бъде извикан в тима.

Вчера, 16 декември, в " Арена Ботевград " Балкан посрещна Академик Бултекс 99 в дербито от 10 кръг на НБЛ. На паркета дружно с другите играчи беше и №11. Все по този начин ухилен и подготвен да даде най-хубавото от себе си в дуела.

Посрещанат бе с бурни аплодисменти и още с първото си стъпване на терена стартира да ниже тройки . Сякаш беше заредил мерника си единствено с сполучливи стрелби зад дъгата, с цел да потвърди, че мястото му е в този тим. И не с цел да го показва на управлението, а с цел да отдаде заслуженото на публиката, която беше най-голямата му мотивация и поддръжка.

Преди срещата с пловдивчани, баскетболистът се обърна към почитателите със известие във " Facebook ", в което написа, че остава в тима, а до момента в който е част от него ще играе на максимума на своите благоприятни условия.

И не на последно място Иванов благодари на всички последователи за голямата поддръжка и съобщи, че повода да бъде на паркета са тъкмо те.

В този мач Павел даде на всички един скъп урок - да бъдеш огромен състезател значи да даваш, без да очакваш нищо в подмяна.

И този урок няма по какъв начин да го намерим в учебниците , тъй като нощес той го предподаваше на игрището.

Сигурна съм, че към този момент няма да ви се постанова да питате кой е Павел Иванов. Защото от през днешния ден всички ще го припознават като сърцатият №11.

 Инфарктна победа на Балкан против Академик Бултекс
Инфарктна победа на Балкан против Академик Бултекс

Срещата закъсня поради мъчно пътешестване на гостите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР