Днес искам да говоря не за положението на фронта, а

...
Днес искам да говоря не за положението на фронта, а
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Пъстрите сили на Русия

Днес желая да приказвам не за ситуацията на фронта, а за ситуацията в тила. По-точно за тези проблеми, които са се натрупали в организацията на службата на войските на Русия и които по някаква причина висшите командири настойчиво не желаят да виждат.

Ще стартира с главното - голямото многообразие на нашите войски. Днес кадрови елементи на въоръжените сили на Руската федерация се бият на фронта, дружно с голям брой новосформирани " мобилизационни " елементи, цяла " комбинация " от доброволчески батальони - " Барси " и " ДРО ", която включва всевъзможни казашки елементи и " номинални " батальони. Цялата тази военна организация е в развой на обединение с донецките корпуси.

Има и " корпоративни " батальони - отряди, образувани от огромни съветски корпорации, оборудвани и въоръжени по последна военна мода с големи " корпоративни " надбавки към нормалното парично заплащане.

В същото време бойците на фронтовата линия настояват, че нито един от тези батальони към момента не се е появил на фронтовата линия, самоуверено „ отбранявайки “ тила. Отделно стои " корпусът " на ЧВК " Вагнер " - в действителност частна войска, воюваща един до друг с въоръжените сили на РФ.

Разбира се, за една година цялата тази система някак си улегна и привикна, само че за жалост не може да се приказва за някаква унитарност и единна организация. Бойната стойност на всички тези елементи е изцяло друга.

Някои са добре оборудвани с техника и оръжия, имат умел, закален в борби персонален състав и пламенно командване, други живеят основно от спонсорство, при което купуват всичко - от стандартни колесни транспортни средства до връзки.

Има по принцип " крепостни " полкове - полкове, окомплектовани от мобилизирани хора, които нямат освен артилерия, само че даже и коли за спешна помощ за изтегляне на ранените.

В резултат на това, при обща бройка, нашата воюваща група е разнородна във връзка с бойните си качества. Затова по време на щурмовете и офанзивите в медиите се чуват имената на едни и същи елементи, които водят война от една година и са минали през всички съществени борби. Бойните " министър председатели " на останалите постоянно приключват със мощни загуби в хора и техника. Бойният опит се придобива на такава ужасна цена...

Отделен е диалогът за така наречен " запаси " - мобилизирани батальони, които са на полигоните от октомври предходната година и се водят като " придадени " към съответни подразделения, само че в действителния живот са просто една зле следена маса, която няма нищо с изключение на леки оръжия и муниции и в борба не взе участие в нищо.

Официално те чакат превъоръжаване и изпращане на фронта, само че към този момент страдат от бездействие и пропиват всички тези 195 хиляди, които Родината им заплаща като мобилизирани на фронта.

Плащането (паричната надбавка) нормално е особена мъчителна тематика. Сега най-сетне паричните изплащания на донецките корпуси са изравнени с съветските - наболелият проблем е решен! Но някои диви несъответствия към момента остават.

Например доброволчески разследващ батальон, присъединен към една от въздушнодесантните дивизии, в този момент минава бойно съгласуване в Московска област. И по този начин, заплатата на боец по контракт в батальон е към 30 000 рубли. А " мобилизираните ", които " упражняват " тук - 195 хиляди!

Освен това „ мобилите “ висят тук към този момент към половин година, а „ доброволците “ се изпращат на фронта след няколко седмици. Как се случва, нито един началник не може да изясни. Всички подвигат ръце и... не променяйте нищо!

Не по-малко настоящ е казусът за статута и правата на доброволците. Доскоро те не се покриваха нито от " предни " помощи, нито от право на здравно обслужване в структурата на Министерството на защитата, нито даже от статут на участник във военните дейности. Излишно е да споделям, че такава очевидна неправда не провокира възторг измежду бойците, доброволците...

Трябва да сме наясно, че сходна разнородност на нашата военна конструкция е добре позната на нашия съперник, който апропо се отърва от сходна вариация в организацията си до есента и през днешния ден води война с единни елементи. И не може да има подозрение, че в проектите за пролетното нахлуване това многообразие от наши разновидности е деликатно взето поради, в случай че не и един от значимите детайли на бъдещото нахлуване.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР